Crypto Brokers
BITVAVO REVIEW
FINST REVIEW
ANYCOIN DIRECT REVIEW
BITMEX REVIEW
PLUS500 REVIEW
BITPANDA REVIEW
BINANCE REVIEW
LIBERTEX REVIEW
PRIMEXBT REVIEW
STORMGAIN REVIEW
LITEBIT REVIEW
Op de vraag wat Ripple is, zullen de meeste mensen antwoorden dat het de zoveelste cryptovaluta is. Daarmee wordt Ripple echter tekort gedaan. Ripple is veel meer dan alleen een cryptovaluta als Bitcoin.
Korte geschiedenis van Ripple
Ripple is een op blockchain gebaseerde betalingsoplossing voor grensoverschrijdende betalingen, gemaakt door Jed McCaleb. Hoewel McCaleb het idee al in 2004 had, begon de echte geschiedenis ervan in 2012 toen McCaleb samen met Chris Larsen aan het project werkte. Het platform is gebouwd door Arthur Britto, David Schwartz en Ryan Fugger. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van realtime betalingsafwikkeling en valutadiensten aan financiële instellingen zoals betalingsverwerkers en banken. Tegenwoordig hebben meer dan 100 bedrijven over de hele wereld het betalingsnetwerk van Ripple gebruikt om snelle, naadloze transacties te garanderen.
Ripple vs XRP
Het is een gangbare praktijk in de cryptocurrency-wereld om "Ripple" en “XRP” onderling uitwisselbaar te gebruiken. Ripple heeft twee betekenissen, die hieronder kort worden uitgelegd in een poging de misvatting te beëindigen.
Ripple is een in San Francisco gevestigd technologiebedrijf dat grensoverschrijdende betalingsoplossingen ontwikkelt, ontworpen om het wereldwijd sneller, goedkoper en gemakkelijker te maken om transacties uit te voeren. Ze zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het Ripple-betalingsnetwerk, RippleNet.
RippleNet is een wereldwijd netwerk van betalingsproviders die zijn gemaakt om oudere systemen zoals SWIFT te vervangen. Het netwerk faciliteert zowel fiat- als cryptotransacties door banken, betalingsproviders, cryptocurrency exchanges en bedrijfsinstanties over de hele wereld met elkaar te verbinden.
Het XRP Ledger is de blockchain van Ripple, ontworpen om gebruikers - voornamelijk financiële instellingen - in staat te stellen overal ter wereld directe betalingen te doen zonder valutabeperkingen. Het XRP Ledger is een open source, gedecentraliseerd cryptografisch grootboek dat wordt aangedreven door een netwerk van peer-to-peer-knooppunten. Het draait op het consensusalgoritme Proof-of-Correctness.
XRP Ledger is een gedecentraliseerde blockchain die geen permissie behoeft en die transacties in zeer korte tijd kan verwerken. XRP-transacties worden met hoge snelheid geverifieerd, met een gemiddeld verificatie snelheid van 4 seconden.
XRP
XRP is een cryptocurrency afkomstig uit de Ripple-blockchain. XRP is een onafhankelijke digitale valuta, in die zin dat het wordt beheerd door knooppunten (d.w.z. deelnemende gebruikers) op het XRP-grootboek. Het is in 2012 door Ripple ontwikkeld als antwoord op de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en de trage transactieverwerking. Hoewel XRP (samen met het onderliggende XRP-grootboek) geen eigendom is van, of onder zeggenschap staat van een centrale autoriteit, functioneert het als de enige waardeoverdracht op het Ripple-betalingsnetwerk. Ripple is populairder vanwege zijn wereldwijde betalingsnetwerk dan vanwege zijn cryptocurrency, XRP. De waarschijnlijke reden: banken en andere gecentraliseerde financiële autoriteiten zijn grote gebruikers van de innovatieve technologie van Ripple. Ze zijn echter alleen bereid om aan boord van de Ripple-trein te stappen om goedkopere, efficiëntere transacties te bereiken - meer niet. XRP, een gedecentraliseerde cryptocurrency die hun eigen fundamentele filosofie teniet doet, laat hun verder koud. Aangezien Ripple een wereldwijde betalingsoplossing is, is het niet meer dan normaal dat transacties op het Ripple-netwerk niet beperkt zijn tot alleen XRP, maar ook tot fiat-valuta's.
De Ripple cryptocurrency (XRP)
Het belangrijkste doel van XRP is om efficiëntere transacties (en valutawissel) in zowel cryptovaluta als fiat mogelijk te maken. Het kan ook door banken worden gebruikt om real-time liquiditeit op verzoek te verkrijgen, en door betalingsaanbieders om: het bereik uit te breiden naar nieuwe markten, snellere betalingsafwikkeling te bieden en de wisselkoersen te verlagen.
XRP, met een waardering van meer dan $ 90 miljard in januari 2018, is momenteel de op twee na meest waardevolle cryptovaluta wat betreft marktkapitalisatie, direct achter Bitcoin en Ethereum.
XRP verschilt van andere cryptocurrencies doordat het helemaal niet is ontworpen om te worden gemined. 100 miljard XRP werd voorgemined en ongeveer 44 miljard XRP is momenteel in omloop. De resterende XRP is ingesloten door Ripple en wordt periodiek vrijgegeven om hyperinflatie te voorkomen.
XRP koers
Op het moment van schrijven heeft XRP een circulerende voorraad van 44.112.853.111 XRP en een maximale voorraad van 100 miljard XRP. De huidige prijs van XRP vindt je hier: realtime XRP koers.
Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.
Let op: Binance stopt in Nederland en België. Ben je klant bij Binance? Lees dan HIER hoe je eenvoudig kan overstappen naar Bitvavo.
Op deze website vindt u alles over de Ripple (XRP) koers. Ripple is een cryptocurrency die al weer een aantal jaar bestaat. Ripple is ook één van de meest populaire cryptocurrencies onder beleggers en traders. De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de ripple koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Ripple kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Ripple koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Ripple rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat u kunt missen.
Cryptovaluta kopen kan op verschillende manieren. Via gespecialiseerde online-dealers kunnen de cryptomunten direct worden aangekocht. U kunt daar bijvoorbeeld betalen met iDeal of met bitcoins.
Ripple, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kan eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Ripple en andere cryptomunten. Daarnaast biedt Bitvavo, voor de meer ervaren cryptotraders, een geavanceerd handelsplatform gekoppeld aan de Bitvavo exchange. Lees meer in onze Bitvavo review.
Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactie kosten te worden betaald.
Een slimme manier om te profiteren van de stijgende (maar ook de dalende) Ripplekoers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een groot aanbod aan cryptovaluta is Libertex*. Deze broker stelt u in staat om te handelen in meer dan 50 cryptovaluta en cryptovaluta-paren. Bij Libertex handelt u met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct. Dit betekend dat iedere stijging of daling van de Ripple koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening. Lees meer over Libertex in deze Libertex review.
Een van de wereldwijd meest bekende crypto-exchanges is Binance. Hier kan worden gehandeld in enorm aantal bekende en minder bekende cryptovaluta. Bij Binance is het, naast de reguliere handel, ook mogelijk om te traden met een hefboomwerking van maximaal 1:3. Lees meer over deze marge handel en alle andere mogelijkheden van het Binance platform in onze Binance review.
Open hier uw Binance account en ontvang 10% korting op de transactiekosten voor zolang als u bij Binance handelt.
De meer ervaren en veeleisende trader kan terecht bij BitMEX. Bitmex is een internationale crypto exchange waar traders, met een hefboom van maximaal 1:100, kunnen handelen in ripple en een flink aantal andere cryptovaluta. De beweging van de betreffende cryptovaluta wordt dan dus 100x versterkt. Dit vergroot de winsten, maar natuurlijk ook de verliezen enorm. Risicomanagement is hierbij dus erg belangrijk. Bij Bitmex is het ook mogelijk om droog te oefenen met een demorekening. Lees meer in onze BitMEX review of op de website van BitMEX.
De Ripplekoers is vooral in 2017 zeer sterk gestegen. Het is moeilijk voorspelbaar waar de koers van Ripple op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Ripple en van cryptovaluta in het algemeen.
zondag september 17
In een interview tussen de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, en de nieuwsorganisatie Bloomberg, deelt…
maandag september 04
Ripple Labs, het Amerikaanse blockchain bedrijf achter het XRP netwerk, heeft een aantal opvallende transacties…
maandag augustus 28
Western Union, een grote financiële dienstverlener uit de Verenigde Staten, wil de blockchain technologie van…
dinsdag augustus 22
Het Amerikaanse blockchain bedrijf Ripple Labs kondigde slechts een aantal maanden geleden nog haar Central…
De overgrote meerderheid van de crypto-gebruikers kwam de crypto-wereld binnen nadat ze over Bitcoin hadden gehoord. Dat is niet verwonderlijk, aangezien BTC de meeste media aandacht krijgt.
Hoewel het nog steeds de grootste en de meest dominante crypto is, is Bitcoin beperkt vanwege zijn inferieure technologie. Veel projecten hebben het al lang overtroffen, waarbij Ripple een van de meest besproken is onder hen.
Ripple of XRP is een van de grootste cryptocurrencies in de crypto-industrie op basis van marktkapitalisatie. Het staat al jaren binnen de top 10 van grootste cryptocurrencies en is nog steeds erg populair onder crypto-beleggers. Ripple is een zelf ontwikkelde cryptocurrency van een bedrijf genaamd Ripple Labs, dat het heeft gemaakt en dat nog steeds de meerderheid van XRP-munten beheert.
Daarom bekritiseerde de gemeenschap het project vaak. Ze beschuldigden het ervan dat het gecentraliseerd was en zelfs oplichterij. Volgens Ripple Labs kan de munt echter prima zonder het bedrijf functioneren en overleven. Ze zijn op dit moment alleen de grootste houder van de munt, en dat is alles.
Als we het hebben over de geschiedenis van XRP, moeten we onthouden dat dit een van de oudste cryptomunten is. Het is natuurlijk niet ouder dan Bitcoin, maar het is ouder dan de meeste andere crypto's, waaronder Ethereum.
XRP werd in 2012 gelanceerd door drie medeoprichters - Chris Larsen, Arthur Britto en Jed McCaleb. In de jaren die volgden, richtte het project zich op het zich ontwikkelen tot een cryptocurrency die banken en financiële instellingen over de hele wereld zou aantrekken.
Het deed dit door unieke producten te ontwikkelen die cryptocurrency gebruiken om overal ter wereld directe transacties te doen. Uiteindelijk werd dit RippleNet, dat momenteel wordt gebruikt door honderden banken en financiële instellingen over de hele wereld.
Ripple werd de belangrijkste cryptocurrency voor de hele “money transfer”-industrie en als zodanig verzekerde het zijn eigen overleving in de wereld waar een cryptoproject in een extreem korte periode kan verdwijnen, mocht het zijn nut en populariteit verliezen.
De Ripple koers heeft nooit zo hoog gestaan als de koers van Bitcoin. Ook is het geen blockchain die openstaat voor zijn gemeenschap die er dApps of slimme contracten op kan ontwikkelen, maar het werd zeker een vitaal onderdeel van de digitale valuta-industrie.
Zoals gezegd, is de grootste rol van XRP op dit moment om te dienen als hulpmiddel voor het doen van overmakingen. Het werkt allemaal heel eenvoudig. Zoals u wellicht weet, duren internationale transacties meestal dagen of zelfs langer in extremere gevallen.
Er gaat veel tijd verloren, simpelweg omdat de banken over de hele wereld oude, trage technologie gebruiken en elkaar niet vertrouwen. Door samen te werken met Ripple, schenken ze allebei hun vertrouwen aan het bedrijf, waardoor het de legitimiteit van transacties kan garanderen. Ondertussen gebruiken ze ook de technologie van het bedrijf en de munt voor directe transacties van betalingen.
Dus als iemand uit de VS een betaling naar iemand in Japan wil sturen, hoeven ze alleen maar de betaling via hun bank te verzenden. De bank zou vervolgens de technologie van Ripple gebruiken om het geld over te maken naar XRP en het geld zou onmiddellijk op z’n bestemming aankomen. Daar zou het opnieuw worden ingewisseld in de valuta van de ontvanger.
XRP is snel, schaalbaar en extreem goedkoop in gebruik. Als zodanig verslaat het zelfs grote betalingsverwerkers zoals Visa. Het fungeert als een brug tussen valuta's en wordt gedistribueerd via de open source-technologie, gemaakt op basis van de principes van blockchain en gecontroleerd door een groeiend aantal validators.
Het heeft ook zijn veiligheid en stabiliteit bewezen en het heeft nooit censuur, omgekeerde transacties of grote operationele problemen meegemaakt.
Ripple is een cryptocurrency die waarschijnlijk nog lang zal blijven bestaan, en zoals het er nu naar uitziet, wordt het een manier voor de banken om in het spel te blijven zonder volledig crypto te hoeven gaan. Niemand weet natuurlijk wat de toekomst in petto heeft en of de financiële wereld op een gegeven moment volledig crypto zal worden, of dat hybride oplossingen zoals de combinaties van banken en Ripple zullen domineren.
Voor nu lijkt dit echter een goede manier om het oude en het nieuwe te combineren, en dat is waarschijnlijk wat de meeste mensen zullen waarderen als ze de cryptowereld een kans gaan geven.
Bitcoin koers Bitcoin Cash koers Ethereum koers Litecoin koers Dash koers Tron koers Cardano koers