Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dringt aan op adoptie cryptocurrency door de VS

 Brad Garlinghouse CEO Ripple Labs

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, deelde onlangs op Twitter een bericht waarin hij zei dat de Amerikaanse toezichthouders, na de beslissing van China om hun eigen digitale valuta te lanceren, aandacht moeten schenken aan de cryptocurrency-industrie. Garlinghouse, die momenteel de CEO is van het alom geprezen Ripple Labs, een bedrijf dat blockchain en cryptocurrency levert, plaatste zijn opmerkingen op het sociale mediaplatform, waar hij zei dat dit het ideale moment is voor de VS om hun intrede te doen in de digitale valuta-industrie.

De VS blijven achter bij China

In zijn opmerkingen herhaalde hij ook dat de Verenigde Staten achterblijven en in veel opzichten worden verdreven door hun grootste concurrent China. Garlinghouse zei dat China elke dag sterker wordt en een toppositie in fiatgeld en cryptocurrency-betalingen bereikt. Hij maakte ook bekend dat de regelgevende instanties in de VS al geruime tijd geen besluit hebben genomen en dat dit nu de perfecte gelegenheid is om zowel te verbeteren als innovatie te bevorderen.

In zijn tweet zei hij: "U.S. regulators: now is the time to step up and lean into digital currencies. Remaining complacent is actually setting us back, while China’s grip on both crypto and fiat payments becomes stronger."

Brad verduidelijkte verder dat de leden van het Amerikaanse Congres verschillende oproepen hebben ontvangen met betrekking tot een digitale dollar, maar geen van de leden van de regering of zelfs de Fed hebben nog een positieve beslissing genomen. Hij bekritiseerde de houding en aanpak van de Amerikaanse regering en de ambtenaren waarbij hij de regelgevers opriep om zowel cryptocurrency- als blockchain-innovaties te adopteren.

Central Bank Digital Currency

Opgemerkt moet worden dat China voortdurend grote vooruitgang heeft geboekt bij het creëren van zijn eigen digitale valuta-yuan, in die mate dat het land zelfs tests heeft uitgevoerd met de CBDC (Central Bank Digital Currency) in de echte wereld. China heeft deze proeven uitgevoerd in samenwerking met Subway, Starbucks en McDonalds in vier van zijn grote steden.

Nu de handelsspanningen tussen China en de VS toenemen, dringt Garlinghouse er bij de Amerikaanse toezichthouders op aan om met digitale valuta te innoveren om beter te kunnen concurreren met hun rivaal China. De Chinese autoriteiten werken al meer dan vijf jaar aan het initiatief voor digitaal geld en de centrale bank van het land komt al dicht in de buurt van het in de praktijk implementeren er van. Volgens Garlinghouse zal de Chinese digitale valuta de wereldwijde economische toestand sterk beïnvloeden. Verschillende experts uit de industrie zijn zelfs van mening dat de Chinese digitale valuta een grote bedreiging kan vormen voor de reeds dalende wereldwijde dominantie van de dollar.

Wat China betreft, gebruiken meer dan 1,2 miljard individuen, of meer dan 80 procent van de bevolking van het land, hun smartphones al voor het digitaal betalen van tal van goederen en diensten. Hij zei dat China de digitale yuan zou kunnen gebruiken om snelle overmakingen en diepgaande verbeteringen binnen het land te verzekeren. Er zullen echter dingen veranderen zodra China zijn digitale valuta - Yuan in het bedrijfsleven en in economische relaties met het buitenland introduceert.

Vóór Garlinghouse had ook Bitcoin-bull Mike Novogratz kritiek geuit en verklaard dat de Verenigde Staten hun leidende positie binnen het blockchain- en fintech-gebied zouden verliezen als ze zich blijven verzetten tegen innovaties in de blockchain- en crypto-sector.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.