XRP verlaat Hong Kong index, analist voorspelt Ripple koers van $5

XRP munt met scherm met Ripple koers grafiek op de achtergrond 

Het Hong Kong Virtual Assets Consortium (HKVAC) gaat Ripple van haar index halen. Dat deelt HKVAC in een officiële statement afgelopen weekend. De index volgt de top vijf internationale cryptocurrencies en daar hoort de populaire altcoin volgens de Aziatische instantie niet meer bij. XRP is wel vervangen door een andere munt. Solana (SOL) heeft de eer om de plek over te nemen. Ondertussen blijven sommige analisten erg positief over de toekomst van XRP, zo wordt een $5 prijsverwachting uitgesproken voor de komende drie maanden. 

 

Solana heeft een opzienbarend jaar achter de rug waarin het ruim 500% in waarde wist te stijgen. Het resultaat is dat de munt Ripple wist in te halen op basis van marktwaarde. Momenteel is SOL maar liefst $41 miljard waard, terwijl XRP ongeveer $31 miljard waard is. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook een van de belangrijkste motivaties geweest voor HKVAC om Ripple te vervangen voor Solana in de index. Dat XRP wegvalt uit het fonds kan mogelijk zorgen voor minder kapitaalstroom naar het netwerk en kan dus implicaties hebben voor de Ripple koers. Er is echter ook een index die de top 10 munten volgt, en daar blijft Ripple wel gewoon in staan. 

Hong Kong zet stappen op gebied van crypto wet- en regelgeving

De Aziatische stad is belangrijke stappen aan het zetten omtrent crypto regulatie. December vorig jaar kondigde de financiële autoriteit van Hong Kong aan dat het zich klaar maakt om crypto spot Exchange Traded Funds (ETFs) te realiseren. In de Verenigde Staten zagen we al verschillende Bitcoin (BTC) Spot ETFs goedgekeurd worden op 10 januari, en op 11 januari vond de eerste handel in aandelen van deze ETF’s al plaats. 

Analist gelooft in Ripple koers van $5 in drie maanden tijd

Een opvallende prijsvoorspelling van crypto analist EGRAG op social media platform X. Hij voorziet een Ripple koers van $5 in slechts 90 dagen tijd. Dat zou betekenen dat de populaire altcoin flink in waarde zal stijgen.

X-post analist EGRAG 

Momenteel staat de koers op ongeveer $0,58, dit zou neerkomen op een 760% stijging ten opzichte van de huidige waarde. Hij baseert zijn analyse op een zogeheten bull market bounce. Als de markt inderdaad uit de bear markt klimt bevindt de XRP koers zich momenteel op een kritiek punt, de bull market bounce. Als geschiedenis zich herhaalt dan kan de Ripple koers explosief stijgen. De analist noemt verschillende factoren die deze opwaartse beweging ondersteunen. De toename van institutionele interesse door de komst van ETFs en de positieve resultaten in de rechtszaak met Amerikaanse autoriteiten in 2023.