Kan partnerschap met Mastercard de Ripple koers boven $1 brengen?

Ripple (XRP) en Mastercard 

Ripple, het Amerikaanse blockchain bedrijf dat achter de ontwikkeling van het XRP netwerk zit, kondigde in augustus van dit jaar een samenwerking aan met betaling gigant Mastercard. Een opvallende samenwerking die analisten en beleggers enthousiast maakt omtrent de toekomst van de populaire altcoin. Maar wat betekent deze partnership precies en kan het de Ripple koers mogelijk boven de $1 tillen? 

Mastercard gaat kapitaliseren op blockchain technologie

De samenwerking tussen Mastercard en Ripple focust op meerdere aspecten. Aan de ene kant wil de Amerikaanse betaalgigant de markt rondom Central Bank Digital Currencies verder ontdekken en kapitaliseren. Aangezien Ripple al ervaring heeft in deze sector is de samenwerking een interessante mogelijkheid voor Mastercard om zijn diensten ook uit te breiden richting centrale banken. Analisten voorspellen namelijk dat de CBDC markt van gigantische omvang kan gaan worden in de komende jaren. Triljoenen dollars die verplaatst worden binnen en tussen landen kunnen straks via digitale munten uitgevoerd worden waar Mastercard maar al te graag een graantje van wil mee pikken. 

Betalen met je Ripple debetkaart

Daarnaast is Mastercard ook geïnteresseerd in het lanceren van cryptocurrency debetkaarten in samenwerking met Ripple. Met deze kaarten kunnen consumenten aankopen doen die vervolgens verwerkt worden met XRP. Erg interessant, ook voor de Ripple koers omdat potentieel veel nieuwe gebruikers geïntroduceerd kunnen worden tot het cryptocurrency netwerk. Het doel van dit initiatief is om het gemak van traditionele debetkaarten ook te introduceren in het cryptocurrency ecosysteem. 

Impact op de Ripple koers

Debetkaarten zijn populair onder consumenten, met name in Europese landen waaronder ook Nederland. Dagelijks worden miljoenen transacties uitgevoerd met deze kaarten. Door deze debetkaarten te koppelen aan het XRP netwerk kan ook met de cryptocurrency betaald worden. Hierdoor kunnen Mastercard en Ripple een erg toegankelijke manier introduceren voor gebruikers om met crypto te betalen. Mogelijk kan dit veel nieuwe gebruikers introduceren tot het XRP netwerk en het transactievolume flink verhogen. Allemaal factoren die een grote invloed kunnen hebben op de Ripple koers. 

Op dit moment ervaart het XRP netwerk gemiddeld tussen de 0,5 en 1,5 miljoen transacties per dag. Met de lancering van een Ripple debetkaart kunnen hier mogelijk honderdduizenden tot wel miljoen transacties per dag bijkomen. Dit kan een significante impact hebben op de koers van de munt en een Ripple koers van $1 lijkt geheel realistisch. Momenteel zit de koers op ongeveer $0,61, nog een 64% prijsstijging verwijderd van het $1 prijsniveau.