Ripple koers heeft het lastig na flinke verkoop door whales

XRP munt met Ripple koers grafiek op achtergrond

De Ripple koers deed op 9 december een poging om door de belangrijke prijsgrens van $0,70 te breken. Daar wist de populaire cryptocurrency niet in te slagen, waarop een correctie volgde. Ondertussen is de koers verder teruggezakt, wat voor een gedeelte het resultaat is van de verkoop door whales. Een whale verkocht voor miljoen aan XRP, wat suggereert dat de vermogende beleggers een verdere prijsdaling verwachten. 

De Ripple koers is ondertussen aanbeland op een waarde van bijna $0,63, wat nog een stevige daling is ten opzichte van de koers van bijna $0,70 een week geleden. De daling komt niet geheel als een verrassing, de sterke prijs rallies in de algehele crypto markt hebben de koersen van veel verschillende cryptocurrencies flink omhoog getild en beleggers lijken nu hun winsten te willen verzilveren. Een belangrijk volgende prijsniveau is het $0,60 steunniveau. De Ripple koers kan hier sterke steun vinden, mocht het toch lager breken kunnen we een verdere doorgang van de correctie verwachten. 

Ripple koers grafiek 

Whale verkoopt 23 miljoen XRP tokens terwijl Ripple koers verder daalt 

Een vermogend adres verplaatste voor 22,8 miljoen aan XRP munten op 11 december. De transactie ging richting een adres die gelinkt wordt aan de crypto exchange Bitstamp. De betaling suggereert daarom sterk dat de whale zijn of haar munten wil verkopen. Over het algemeen worden tokens naar exchanges verplaatst om deze direct te verhandelen voor FIAT of andere cryptocurrencies. De transactie heeft een totale waarde van bijna $15 miljoen. De verkoop van whales is een belangrijke reden voor verdere koersdalingen van de munt. De vermogende adressen bezitten veel munten waardoor ze ook veel invloed kunnen uitoefenen op de koers van Ripple

Blockchain.com ondersteunt XRP in zijn wallets

Ripple kent al langere tijd veel weerstand van de Amerikaanse autoriteiten. Met name de Securities and Exchange Commission (SEC) zit de munt en het bedrijf achter Ripple, Ripple Labs, flink in de weg. De SEC en Ripple zijn al jaren verwikkeld in een rechtszaak omtrent de wettige uitgave van XRP tokens. De kritiek heeft ertoe geleid dat verschillende exchanges besloten de cryptocurrency niet meer te verhandelen op hun platformen of diensten aan te bieden voor hun wallets. Sinds Ripple belangrijke stappen heeft gezet in de rechtszaak, zien we ook dat de munt weer terugkeert op handelsplatformen en andere diensten. Onder andere Blockchain.com heeft nu ook bekendgemaakt XRP weer te steunen in zijn wallets. De beslissing laat zien dat de vraag om XRP te gebruiken blijft toenemen.