JPMorgan lovend over toekomst Ripple. XRP bijna groter dan BNB

Ripple (XRP) munt met Ripple koers grafiek op achtergrond 

De grote Amerikaanse bank, JP Morgan, spreekt zich lovend uit over de toekomst van Ripple (XRP). De populaire altcoin kan een essentiële rol spelen in het internationale betalingsverkeer, zo deelde de multinational in een nieuw rapport dat het publiceerde. Dat kan betekenen dat de munt mogelijk een flinke groei kan verwachten, wat zich terug kan vertalen in de Ripple koers. Ondertussen zorgen recente prijsstijgingen ervoor dat de altcoin op weg is om Binance Coin (BNB) in te halen op basis van marktkapitalisatie. 

Volgens JPMorgan kan Ripple een belangrijke rol spelen in de internationale betalingsmarkt die een grote omvang heeft. Het zou gaan om $120 miljard in waarde, een flinke kluif waar XRP van kan profiteren. De populaire cryptocurrency maakt het erg makkelijk om snel geld te verplaatsen tegen lage kosten. Ook andere partijen worden genoemd, waaronder SWIFT en CLS Group. Wel kaart de Amerikaanse bank aan dat de volatiliteit van XRP vooralsnog een probleem is en dat meer stabiliteit gebaat is voor verdere adoptie. 

“Hoge volatiliteit van XRP leidt tot een beperkte bereidheid van banken om het te gebruiken om betalingen te faciliteren”, licht de analist van de bank toe. 

Ripple koers corrigeert na flinke koersstijging gisteren

In de afgelopen 24 uur daalde de Ripple koers tot $0,66 te stijgen en had het een dagelijks rendement van -2,85%. Dit brengt de totale marktwaarde op ruim $35 miljard, niet ver weg van de grote cryptocurrency BNB (de munt van crypto exchange Binance) die een huidige marktkapitalisatie heeft van boven de $36 miljard en daarmee op plek nummer 4 staat, achter Theter (USDT).  XRP hoeft dus nog maar $1 miljard in marktwaarde te winnen op BNB om een plek te stijgen in de rangschikking. Daarvoor is een relatief kleine stijging van bijna 3% nodig ten opzichte van Binance Coin, wat heel realistisch lijkt. 

Ripple koers grafiek 

Altcoins flink in het groen

De rest van de crypto markt was gisteren flink in het groen. Vele altcoins, naast XRP, stegen hard in waarde, waaronder Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Cardano (ADA). De projecten gingen elk omhoog met respectievelijk 4,8%, 14,7% en 21,5%. De prijsstijging van altcoins volgt nadat met name Bitcoin (BTC) de markt leidde. Mogelijk halen beleggers hun winsten uit de grootste cryptocurrency en beleggen ze nu in alternatieve coins waar ze meer potentie in zien. En sentiment blijft positief in de markt door de verwachting van de komst van nieuwe Spot ETF’s voor zowel Bitcoin als Ethereum.