Schikking Ripple in SEC rechtszaak aanstaande, doorgroei voor XRP koers?

Ripple text op mobiele telefoon

Het is waarschijnlijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een schikking met Ripple kan treffen voor 9 november, in de langlopende rechtszaak. Aanklachten richting leidende functionarissen in het bedrijf, waaronder CEO Brad Garlinghouse en oud werknemer Chris Larsen, zijn door de SEC ingetrokken, waardoor hoop toeneemt op een schikking in de zaak. Een afronding van de rechtszaak kan veel onzekerheid rondom XRP wegnemen en positief uitpakken voor de Ripple koers. 

 

De SEC rechtszaak loopt al een aantal jaar en betreft een aanklacht omtrent de institutionele verkoop van XRP. Afhankelijk van de uitspraak kunnen de resultaten van de zaak desastreus uitpakken voor XRP. Desondanks is de zekerheid die het levert belangrijk. Beleggers zijn steeds hoopvoller op een milde schikking nu de Amerikaanse autoriteit ook haar aanklachten, richting onder andere de CEO, heeft ingetrokken. De Ripple koers heeft al jaren te lijden onder de wisselvallige berichtgeving omtrent de zaak. Dat een uitspraak in zicht lijkt kan verder momentum geven om de altcoin nieuwe hoogtes te doen laten halen. 

Whales worden actief op Ripple netwerk

Whale activiteit neemt weer toe op het Ripple netwerk. Een recente transactie met een duizelingwekkend bedrag van ruim $213 miljoen werd uitgevoerd tussen twee onbekende wallets. De transactie werd opgemerkt door het Whale Alert account op social media platform X. Het gaat om ruim 412 miljoen XRP dat is verplaatst, en het motief erachter is nog niet helemaal duidelijk. Een deel van de munten is van het ontvangende adres overgemaakt naar de Bitstamp exchange, hier ging het om 26,5 miljoen XRP. Mogelijk wil de whale gebruikmaken van de stijgende koersen en tijdelijke winsten veilig stellen. 

Tweet Whale-alert 

 

Ripple koers knalt omhoog

De koers van de populaire cryptocurrency heeft een goede week achter de rug. Dit komt met name door berichtgevingen omtrent een mogelijke lancering van een Bitcoin Spot ETF en de inmenging van BlackRock in de crypto markt, waarop de Ripple koers lijkt mee te liften. De munt steeg in 24 uur alleen al met ruim 7% tot een koers van boven de $0,57. De afgelopen week presteerde de altcoin nog beter met een stijging van 15,6%. Daarmee is de prijs van de munt nog steeds een stuk lager dan in juli toen positief nieuws omtrent de SEC rechtszaak de koers omhoog tilde boven de $0,80. 

Ripple koers grafiek