Gerucht: Ripple IPO kan XRP koers mogelijk doen stijgen

Ripple Munt 

Geruchten duiken op omtrent de Initial Public Offering (IPO) van het Amerikaanse blockchain bedrijf Ripple Labs. Het bedrijf is de ontwikkelaar van het XRP cryptocurrency netwerk. De geruchten lijken steeds meer vorm te krijgen nu er ook vacatures te vinden zijn bij het Amerikaanse blockchain bedrijf die gerelateerd zijn aan een IPO. Beleggers hopen dat het publiek worden van Ripple mogelijk flinke gevolgen kan hebben voor de XRP koers

De vacature die Ripple open heeft staan is een zogeheten Senior Shareholder Communications Manager, oftewel een communicatie expert met de aandeelhouders. De functie hint naar een mogelijke IPO van het bedrijf , echter kan de vacature ook hinten naar niet publieke aandeelhouders en investeerders. In de werkomschrijving staan een aantal voorwaarden, waaronder het managen van een aandeelhouder database en mailinglijst, waardoor analisten sterk vermoeden dat de vacature een voorbereiding is op een IPO. 

Ripple CEO verwees naar een IPO in 2020

De IPO is al vaker onderwerp van gesprek geweest. De CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, noemde een mogelijke IPO voor het eerst in 2020. Garlinghouse gaf aan een IPO te verwachten in de cryptocurrency industrie binnen 12 maanden tijd. Hij had gelijk, al snel zagen we de grote Amerikaanse exchange Coinbase op de beurs komen.  De CEO ziet duidelijk waarde in een mogelijke IPO, maar de vraag was of juridische uitdagingen een beursgang op korte termijn mogelijk maken. Inmiddels lijkt de lucht daaromtrent echter geklaard nu de SEC alle aantijgingen tegen Ripple laat vallen.

Impact op de Ripple koers?

Analisten verwachten dat een Ripple Labs IPO mogelijk positief kan zijn voor de Ripple koers. Het blockchain bedrijf kan namelijk significante funding binnen halen wanneer het de beurs betreedt. Volgens financieel expert Lina Jones kan het bedrijf een waardering krijgen van $5,7 miljard. Hoewel dit veel geld is, is het slechts een beperkt aandeel ten opzichte van de XRP marketcap dat momenteel $26 miljard waard is. Echter, met het geld dat bij de beursgang wordt opgehaald kan Ripple Labs verdere ontwikkeling van het XRP netwerk financieren waardoor we mogelijk meer innovatie en groei kunnen verwachten. 

Influencer voorspelt Ripple koers van $35

Crypto influencer Ben Armstrong voorspelt zelfs dat de IPO de populaire altcoin kan tillen tot een prijs van $35, wat een 70x stijging is vanaf de huidige koers. Of deze koers realistisch is is nog maar de vraag, het zou namelijk betekenen dat de marktwaarde van XRP ruim $1.800 miljard kan worden. Dat is meer dan de huidige marktwaarde van de gehele cryptocurrency markt met ongeveer $1.126 miljard.