Ripple Labs verkoopt voor miljoenen dollars aan XRP

XRP munt 

Ripple Labs, het Amerikaanse blockchain bedrijf achter het XRP netwerk, heeft een aantal opvallende transacties uitgevoerd. Het crypto bedrijf heeft tientallen miljoenen aan XRP verplaatst naar verschillende exchanges. De transacties suggereren een mogelijke verkoop van de munt, wat een significant effect kan hebben op de XRP koers. Waarom verplaatst Ripple haar munten naar crypto handelsplatformen en kunnen beleggers inderdaad een prijsdaling verwachten? 

De X-, voormalig Twitter, gebruiker Whale Alert, deelde de opvallende transactie op het social media platform. Alle transacties op de XRP zijn transparant omdat ze op de blockchain publiekelijk inzichtelijk zijn. Een van de transacties die de Whale Alerts aankaarten is de overdracht van 29,7 miljoen XRP naar een cryptocurrency exchange genaamd Bitstamp. Uit nader onderzoek blijkt dat de zender van de munten Ripple Labs is. Waarom stuurt het bedrijf munten naar een handelsplatform? Hoogstwaarschijnlijk betekent dit dat Ripple deze munten, die een huidige waarde hebben van ongeveer $15 miljoen, wil verkopen. 

Tweet WhaleAlert 

Ripple stuurde eind augustus ook al een grote hoeveelheid munten naar exchanges. Op 30 augustus werden er 425 miljoen munten overgedragen door het blockchain bedrijf. Dit gebeurde vanaf een wallet op Bitvavo exchange. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier ook om een transactie naar een exchange waar Ripple haar XRP probeert te verkopen. Met de huidige koers kan dit resulteren in ongeveer $213 miljoen aan opbrengsten. Daarmee komt de totale verkoop op ruim 455 miljoen tokens in minder dan een week tijd, met een waarde van bijna $230 miljoen. 

Waarom Ripple voor miljoenen aan XRP verkoopt

Een van de redenen dat het Amerikaanse blockchain bedrijf XRP verkoopt is om haar operationele kosten te vergoeden. De verkoop van munten gebeurt vaker en is geen reden tot paniek voor de crypto markt. Echter, wanneer significante hoeveelheden XRP verkocht worden is er wel degelijk impact op de prijs. In de afgelopen zeven dagen zien we dat de XRP koers met 3,1% is gedaald tot een huidige waarde van $0,50. 

$0,50 koers belangrijke niveau voor XRP

De Ripple koers lijkt momenteel te stabiliseren rond een waarde van $0,50. Deze prijs is een belangrijke waarde en vormt een psychologische grens. Dit betekent dat wanneer de munt onder $0,50 duikt, we veel koopkracht kunnen verwachten. Dit kan ervoor zorgen dat de koers wat stabiliseert en een basis kan vormen om aan een nieuwe prijs-rally te beginnen.