Ripple (XRP) activiteit verdubbelt in 2 weken tijd

Ripple logo in tunnel van enen en nullen 

In de afgelopen weken is de activiteit op het Ripple (XRP) netwerk sterk gegroeid. Nieuwe on-chain data inzichten laten zien dat sinds begin augustus de activiteit verdubbelt tot ruim 1,35 miljoen transacties per dag. Op dit moment ervaart het netwerk meer activiteit dan grote projecten zoals Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC)

De Ripple koers is in de afgelopen maand flink teruggezakt van de piek die de munt ervaarde op 20 juli. Toen behaalde de Ripple koers een niveau van ongeveer $0,84, op dit moment staat de koers op $0,63. Dit komt neer op een daling van 25% in minder dan een maand tijd. Desondanks breid het Ripple netwerk verder uit. In figuur 1 is goed te zien hoe er eind juli nog minder dan 700.000 transacties op het netwerk waren, slechts 2 weken later en dit is bijna verdubbeld. Ethereum laat opvallend genoeg een daling zien in de activiteit op het netwerk. Zo heeft het grootste altcoin project richting de 900.000 transactes per dag op dit moment, ongeveer 35% lager dan XRP. Bitcoin ervaart nog minder activiteit met 500.000 transacties per dag. 

Dagelijkse transacties op het Bitcoin, Ethereum en XRP netwerk
Figuur 1: Dagelijkse transacties op het Bitcoin, Ethereum en XRP netwerk (bron; BitInfoCharts)

Positieve ontwikkeling SEC rechtszaak geeft gebruikers vertrouwen

Ripple Labs, de ontwikkelaar van het XRP netwerk, zette in juli een belangrijke stap in de langlopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter gaf aan XRP niet als security te zien, wat een grote opluchting was voor de crypto community. Als resultaat steeg de koers van $0,47 tot boven de $0,84. De rechtszaak was lange tijd reden genoeg voor investeerders om voorzichtig te zijn met het project, maar gebruikers lijken nu het netwerk weer volledig te omarmen. 

Netwerk groei voorteken voor opmars Ripple koers

Het daadwerkelijk netwerkgebruik is een belangrijke metriek voor de koers. Hoe meer gebruikers transacties uitvoeren, des te meer vraag er is naar de onderliggende munt. Analisten verwachten daarom dat de toename in dagelijkse activiteit een voorbode is voor een stijging in de Ripple koers. Ook zag het netwerk een toename in het aantal actieve adressen, met bijna 200.000 gebruikers per dag. 

Analist voorspelt Ripple koers van $3,74

De positieve ontwikkeling op het netwerk is ook terug te zien in de prijsvoorspellingen. Een crypto analist voorspelt dat Ripple mogelijk een koers van $3,74 kan halen in 2025. Dat betekent dat de munt ten opzichte van de huidige koers bijna 6x in waarde zou stijgen. Momenteel ervaart de munt belangrijke support rond de $0,60, en is de $0,70 een belangrijke prijs om te doorbreken op de korte termijn.  

Ripple koers grafiek