Ripple kan klanten wereldwijd $10 miljard aan transactiekosten besparen

Ripple munt die op grote snelheid beweegt 

Op haar eigen officiële Twitter kanaal, deelde Ripple Labs afgelopen weekend een nieuwe whitepaper, van het blockchain bedrijf zelf, die de potentie van het XRP netwerk verder toelicht. Zo gelooft het Amerikaanse bedrijf dat het ruim $10 miljard aan internationale transactiekosten kan besparen voor financiële instituties. Dit is altijd de grote belofte geweest van XRP en de basis onder de Ripple koers.

 

Het rapport is gemaakt in samenwerking met de Faster Payments Council (FPC), een organisatie uit Amerika die als doel heeft om efficiëntere transacties te realiseren. Het rapport is van significant formaat, zo werden 300 professionals geïnterviewd afkomstig uit 45 verschillende landen. Opvallend is dat ongeveer 97% van de ondervraagden gelooft dat blockchain technologie een essentiële rol gaat spelen in het betalings landschap van de komende 3 jaar. Zo gelooft een significant deel van hun, ruim 50%, dat crypto technologie zal zorgen voor een sterke reductie in transactie kosten. Zoals Ripple zelf aangeeft op Twitter, zijn er een groot aantal traditionele financiële instituten en marktleiders in de betaalsector met de traditionele internationale betalingsmogelijkheden. De potentiële markt voor Ripple is dus groot.

Tweet Ripple Labs

Blockchain technologie verlaagt internationale transactiekosten

Uit het rapport van Ripple en FCI wordt duidelijk dat de ondervraagden, die uit de banken-, fintech, consumenten-, media- en tech sector komen, voornamelijk het verlagen van de transactiekosten het meest belangrijke voordeel vinden van crypto technologie. Zo wordt duidelijk uit Figuur 1, waarin de belangrijkste voordelen van crypto zijn opgesomd die door de 300 ondervraagden werden benoemd. Andere voordelen zijn snellere en transparantere betalingen.

Voordelen van crypto volgens onderzoek Ripple en FCI
Figuur 1: Voordelen van crypto volgens onderzoek Ripple en FCI (bron; Ripple.com)

Ripple koers vormt support op $0,70 prijsniveau

De sterke prijsrally die de populaire munt ervaarde op 13 juli, ten gevolge van het positieve nieuws in de Ripple rechtszaak, zorgde ervoor dat de Ripple koers snel boven de $0,80 kwam. Een aantal dagen later kwam de koers nog boven de $0,83 uit. Momenteel is de prijs wat afgekoeld, wat ook te zien was uit on-chain data en het handelsvolume. Echter, lijkt het er momenteel wel op dat beleggers een sterk “support” niveau aan het vormen zijn op het $0,70 prijsniveau. Dat wil zeggen dat er veel koopkracht in de markt is om te voorkomen dat de munt onder deze prijs zakt. Dit is een erg belangrijke support, omdat het volgende support niveau een stuk lager zit op ongeveer $0,50. 

Prijs prestatie van XRP in afgelopen weken
Figuur 2: Prijs prestatie van XRP in afgelopen weken (bron; CoinGecko)