Ripple koers kort boven $0,55 na uitgave belangrijke Hinman documenten

Oplopende rRipple koers

De Ripple koers steeg flink op 13 juni ,nadat de belangrijke Hinman documenten werden vrijgegeven die een essentiële rol kunnen spelen in de lopende rechtszaak tussen het blockchain bedrijf Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak loopt al langere tijd en zorgt voor veel volatiliteit en onzekerheid in de markt. Met het vrijkomen van de zogenoemde Hinman documenten hopen beleggers dat het crypto bedrijf dichter bij een overwinning komt.

 

 

De Hinman stukken zijn al langer een veel besproken onderwerp binnen de Ripple community. Eerder werd al aangekondigd dat de documenten meegenomen mochten worden in de zaak nadat de rechter Analisa Torres de motie van de SEC had afgekeurd. Op 13 juni zijn de stukken daadwerkelijk vrijgegeven. De Hinman documenten zijn belangrijk voor de rechtszaak. Ripple gebruikt de toespraak van Hinman namelijk als bewijs dat de SEC andere munten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) niet als een effect beschouwt en bouwt daarmee op het argument dat XRP ook niet als een effect moet worden beschouwd. 

XRP koers presteert goed na vrijgave belangrijke documenten SEC zaak

In de aanloop naar het vrijgeven van de stukken, liep de XRP koers al op. Dit is zeker opvallend i.v.m. de prijs prestatie van de rest van de cryptomarkt. Te midden van de aanklacht die de SEC op 5 juni bekendgemaakt waarin de grote crypto exchange Binance US 13 aanklachten ontving, zien we namelijk dat bijna alle munten kelderden in waarde. Daarnaast werden verschillende populaire crypto projecten omschreven als effecten, wat investeerders erg nerveus maakt omtrent wetttelijke problematiek voor deze projecten waarop deze munten de hardste klap ontvingen als we naar de prijs kijken. De vrijgave van de Hinman documenten zorgde voor een kortstondige piek. Op 5 juni stond XRP op €0,47 en op de dag van de vrijgave steeg deze tot €0,52, een stijging van 10% in slechts 8 dagen tijd. In die periode zakte de rest van de markt juist. Projecten zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL) daalden met 28% in dezelfde periode, een duidelijk en significant verschil. Na het bekend maken van de documenten koelde de Ripple koers wat af en staat het op het huidige moment op een waarde van €0,43. Desondanks is het opvallend dat de munt veel beter presteert dan de rest van de markt, ondanks de grote onzekerheid die door de SEC is gecreëerd. 

Ripple koers grafiek
Figuur 1: Koersverloop van XRP over de afgelopen maand