Slechts 3% kans dat Ripple rechtszaak met SEC verliest, aldus Advocaat

Ripple vs SEC

De pro-Ripple advocaat John Deaton voorspelt dat de kans groot is dat de zaak met de Security and Exchange Commission (SEC) gewonnen wordt door het blockchain bedrijf. Investeerders volgen de langlopende rechtszaak al jaren op de voet, omdat een goede afloop de Ripple koers flink kan beïnvloeden. 

Advocaat Deaton, oprichter van CryptoLaw en uitgesproken ondersteuner van Ripple in de lopende zaak, gelooft slechts in een 3% kans dat de zaak gewonnen wordt door de Amerikaanse SEC. Deaton sprak zich uit in The Good Morning Crypto podcast waar hij onder andere aangaf dat hij een 25% kans zou hebben dat het Amerikaanse blockchain bedrijf de zaak compleet wint en een 50% kans dat de zaak gewonnen wordt door Ripple middels een zogenaamde Splitting the baby rule. In een dergelijke situatie kan de rechter constateren dat XRP tijdens de publieke aanbieding een ongeregistreerde security is, maar later in het bestaansrecht voldoende is gedecentraliseerd om als een commodity gedefinieerd te worden. Wat dit betekent voor Ripple en de koers van XRP is lastig te zeggen, het kan mogelijk leiden tot grote boetes voor het bedrijf (Ripple Labs) achter het netwerk. Aan de andere kant betekent het wel dat het bestaansrecht van het XRP netwerk zoals deze momenteel is ingericht blijft bestaan. Dit zal een grote opluchting zijn voor investeerders die lange tijd in onzekerheid zijn gehuld. 

Recente overwinningen in SEC rechtszaak goed voor Ripple

In recent nieuws zien we meerdere malen positieve berichtgeving omtrent de lopende zaak. Eerder kondigde de rechter in deze zaak, Analisa Torres, aan dat de motie om een belangrijke getuigenis aan de kant van Ripple te negeren werd afgewezen. Hierdoor kan het blockchain bedrijf een belangrijke getuige alsnog inzetten. De positieve berichtgeving lijkt langzamerhand ook invloed te hebben op de koers. 

Ripple koers grafiek
Figuur 1: XRP koers over de afgelopen 30 dagen

 

Als we naar figuur 1 kijken, waar de XRP koers over de afgelopen 30 dagen is afgebeeld, zien we dat de prijsontwikkeling erg sterk is verlopen in mei. Op 8 mei zien we dat de koers nog €0,382 bedroeg, momenteel bedraagt de prijs bijna € 0,50.  Dit komt neer op een stijging van ruim 30% in minder dan 30 dagen tijd. Het geeft de indruk dat de markt ook steeds positiever gestemd is over een goede afloop van de zaak. Zo hopen beleggers dat een winst in de rechtszaal voor Ripple zal leiden tot een flinke stijging van de Ripple koers.