Ripple ontwikkelt mee aan digitale currency Hong Kong

Hong Kong 

Het blockchainbedrijf achter XRP, Ripple, zal een samenwerking aangaan met de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van een digitale Hong Kong dollar (HKD). De ontwikkeling zal uitgevoerd worden door een kleine selectie aan gespecialiseerde bedrijven die vooraanstaande kennis hebben in de financiële en technologische sector. 

 

 

De werkzaamheden om een digitale munt te creëren voor Hong Kong is een belangrijke stap voor Ripple om zich verder te ontwikkelen in de Central Bank Digital Currency (CBDC) industrie. Overheden raken langzamerhand steeds meer overtuigd van de kracht van een digitale valuta en gebruiken kennis van gevestigde namen in de industrie om eerste stappen in deze markt te zetten. Met de mogelijke implementatie van een CBDC wil Hong Kong verdere innovatie ondersteunen en meer financiële inclusiviteit/mogelijkheden bieden voor gebruikers. Voor Ripple is de samenwerking met HKMA niet haar eerste werk in de CBDC markt. Zo heeft het bedrijf al eerder meegewerkt aan pilot projecten voor een digitale pond, euro en dollar. 

Ripple is van plan om verder in te zetten op de CBDC markt

Het blockchainbedrijf heeft initiatieven laten zien dat het verder wil inzetten op de CBDC markt. Zo heeft het bedrijf aangekondigd plannen te maken om een gespecialiseerd CBDC platform op te zetten die gebouwd is op het XRP netwerk. Met dit innovatieve platform wil Ripple het makkelijker maken voor centrale banken en overheden om hun eigen digitale munt te beheren. Hiermee kan het bedrijf aan het voorfront staan van een aanstaande CBDC opmars. Wanneer een kleine groep landen of overheden een succesvolle uitrol van een eigen CBDC munt realiseert zullen mogelijk veel andere landen willen volgen om niet achter te blijven. Daarnaast is de fiat valuta markt een zeer grote markt op het gebied van handelsvolume. Zo is de dollar markt ruim $80 triljoen waard terwijl de gehele crypto markt rond de $1,1 triljoen waard is. Ripple kan hiermee een grote partij worden in de CBDC markt.

De XRP koers is relatief sterk ten opzichte van de rest van de markt

De ontwikkelingen rondom Ripple en XRP blijven niet onopgemerkt in de markt. Zo zien we dat de digitale munt relatief sterk staat ten opzichte van andere populaire cryptocurrencies in de markt. Zo steeg de munt de afgelopen 7 dagen met 8,2% (aldus CoinGecko). Terwijl andere munten in de markt zoals Bitcoin (BTC) juist daalde met 2%. Het laat zien dat de markt weer meer vertrouwen begint te krijgen in het toekomstperspectief van XRP. Dit zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de recente successen van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC.

Ripple koers grafiek