Ripple functionaliteit in gebruik genomen door Japanse banken

land van de rijzende zon 

Ripple, het bedrijf achter XRP, ondervindt verdere adoptie van haar producten in de Japanse markt. Naast XRP zit RIpple ook achter MoneyTap, een blockchain betalingsplatform. In een aankondiging van SBI holdings, een financiele dienstverlener uit Tokio, op 17 april wordt bekend gemaakt dat de MoneyTap service door 3 Japanse banken in gebruik genomen zal worden. 

Het gaat om de drie banken, Yamaguchi Bank, Momiji Bank en Kitakyushu Bank die van de services van MoneyTap gebruik zullen maken. Yamaguchi is een grote regionale bank in het Aziatische land. Yamaguchi bank is een dochteronderneming van Yamaguchi. MoneyTap is een blockchain betalingsplatform dat voor een derde in bezit is van Ripple. Daarmee kan het bedrijf achter XRP sterk profiteren van het succes van MoneyTap. Daarnaast zitten er ook 2 Ripple leidinggevenden in de board van het betalingsplatform. 

Wat betekent de MoneyTap integratie voor de Japanse banken?

De MoneyTap integratie in de Japanse bankensector stelt de regionale banken in staat om via een mobiele applicatie een peer to peer betalingssysteem aan hun klanten aan te bieden. Naast het traditionele gebruik van een bankrekeningnummer maakt het betalingsplatform online betalingen mogelijk via een mobiel telefoonnummer. De app biedt ook andere functionaliteiten aan zoals online identiteitsverificatie en biometrische authenticatie. Hiermee kan MoneyTap een verbeterde mate van beveiliging garanderen voor klanten van de drie Japanse banken. 

Het succesvol uitrollen van MoneyTap in (onder andere) Japan zet het blockchain ontwikkelbedrijf in een betere positie om XRP verder uit te rollen als internationaal betalingsplatform. De coin zelf is niet direct gelinkt aan de ontwikkelingen in Japan en een directe prijsstijging is niet geheel waarschijnlijk. Desondanks laat het zien dat Ripple serieuze stappen aan het zetten is om een grote naam te worden in de internationale betaalmarkt. 

Ripple wil een revolutie teweegbrengen in binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen

Ripple richt zich al lang op het bieden van oplossingen voor de problemen die samenhangen met grensoverschrijdende betalingen. De kracht van blockchain kan echter ook worden toegepast om binnenlandse betalingsproblemen op te lossen, zoals de release van de mobiele MoneyTap app laat zien. Het wegnemen van wrijving bij zowel binnenlandse als internationale betalingen staat centraal in de missie van Ripple om verbeterde financiële mogelijkheden te bieden aan klanten wereldwijd. 

De adoptie van de Japanse banken is niet nieuw. Het bedrijf heeft al langere tijd een goede relatie met het land van de rijzende zon. Zo liet het bedrijf eerder doorschemeren dat als het verdere problemen ondervindt met de rechtszaak in de Verenigde Staten het bedrijf haar hoofdkantoor zal openen in Japan.