Ripple CTO heeft goede hoop in afloop van SEC rechtszaak

Ripple munt met letters SEC er op

De lopende rechtszaak van de Security and Exchange Commission (SEC) met het bedrijf Ripple Labs, de organisatie achter de ontwikkeling van het XRP netwerk, is volgens de Chief Technical Officer (CTO) van het crypto bedrijf een duidelijke zaak. De CTO ziet XRP niet als effect, dit zou betekenen dat de rechtszaak een goede afloop kan hebben voor Ripple.  

Ripple is al sinds 2020 bezig met een rechtszaak met de SEC. De reden waarom de rechtszaak is gestart, is het gebruik van de eigen XRP- tokens om zo de financiering van Ripple Labs in 2013 rond te krijgen. Je kunt meer lezen over de impact van de lopende rechtszaak op de koersontwikkelingen in een eerder artikel van ons. Hoewel de rechtszaak al langere tijd onzekerheid brengt, is de CTO van het crypto bedrijf David Schwartz positief gestemd over de uitkomst van de rechtszaak. Hij heeft in een recent bericht op Twitter toegelicht dat XRP geen effect maar een zogeheten commodity is. Daarmee gelooft Schwartz dat de rechtszaak gewonnen zal worden door Ripple. Aangezien de achterliggende code van XRP open source is ziet hij de token als publiek eigendom en daarmee is het vergelijkbaar met een commodity en niet met een effect. Een dergelijke uitkomst kan voor de Ripple koers een grote boost betekenen.

Er zijn echter ook investeerders die de woorden van Schwartz betwisten. Zo beargumenteerd een andere Twitter gebruiker dat de controle van Ripple over de Unique Node List (dUNL) en de verantwoordelijkheid van het bedrijf voor code updates erop duidt dat de XRP ledger nog steeds afhankelijk is van Ripple. Dit zou betekenen dat de XRP token juist wel als een effect geregistreerd kan worden en dus zou resulteren in een negatieve uitkomst van de rechtszaak.

Aantal XRP adressen blijft groeien

Ondanks de lopende zaak en de druk die het geeft op de XRP koers, blijft het netwerk groeien. Zo zag het netwerk afgelopen maand het aantal wallets tot nieuwe records stijgen met 4,3 miljoen wallets. Het laat zien dat het netwerk blijft uitbreiden ondanks een moeilijk macro-economisch klimaat en een moeilijke periode in de algehele crypto industrie met verschillende grote partijen die omvielen. Voorbeelden van laatstgenoemde zijn Celsius, FTX en BlockFi die in de problemen raakten vorig jaar. Dit brengt echter hoop voor investeerders op verdere ontwikkeling en adoptie van het netwerk in het komende jaar. Wanneer dan ook nog de rechtszaak positief afloopt, zou de Ripple koers explosief kunnen stijgen. Beleggers hebben daar de afgelopen week al een voorschotje op genomen, zoals is te zien in onderstaande koersgrafiek.

Ripple koers grafiek