Amerikaanse president beveelt voormalig Ripple-directeur aan voor toppositie in de Federal Reserve en Ripple CEO geeft commentaar op de lopende rechtszaak met SEC

 

De Amerikaanse president, Joe Biden, heeft Michael Barr, een voormalige Ripple-directeur, aanbevolen om een ​​hoge positie bij de Federal Reserve te bekleden. Dit komt nadat Sarah Bloom zich terugtrok uit de race. Barr werkte tijdens de regering-Obama bij het ministerie van Financiën en is een professor in de rechten aan de Universiteit van Michigan.

Tijdens de Obama-regering speelde Barr een belangrijke rol bij het stabiliseren van het financiële systeem na de schokken van de economische crisis van 2008.

Gisteren maakte het Witte Huis bekend dat Biden akkoord was met de ex-Ripple-directeur als toezichthouder van de Fed. De taak van Barr omvat het opstellen van regelgevingsrichtlijnen voor de financiële waakhond. Barr was adviseur van Ripple Labs tussen 2015 en 2017.

Volgens Biden wordt Barr gesteund door een meerderheid van politici, ongeacht hun politieke voorkeuren. De Amerikaanse president onthulde ook dat Barr is goedgekeurd "door de Senaat op een tweeledige basis". Biden voegde eraan toe dat de ex-Ripple-adviseur goed is in wat hij doet.

De Amerikaanse president merkte ook op dat hij "snel de benoeming van Barr wilde in orde wil maken". Sinds oktober vorig jaar staat de functie leeg na het verstrijken van de termijn van de voorganger van Barr. Randal Quarles bekleedde de functie eerder.

Onophoudelijke aanvallen door Republikeinen dwingen Bloom uit de race

Sherrod Brown, de senator van Ohio, onthulde dat hij de keuze van Biden steunt, zodat de Federal Reserve volledig kan worden gevormd. Volgens Brown neemt "de vice-voorzitter van het toezicht" een cruciale positie in bij het waarborgen van het financiële systeem. Als zodanig moeten ze "sterke financiële regelgeving [...] aannemen en risico's voorblijven" die de economie van de Verenigde Staten bedreigen.

De senator van Ohio drong er ook bij zijn "Republikeinse collega's" op aan om de voormalige Ripple-directeur te steunen. In maart stapte de keuze van de Amerikaanse president voor de positie bij de Fed uit de race, daarbij verwijzend naar "meedogenloze aanvallen" door Republikeinen.

Republikeinen die in de Senaatscommissie voor het bankwezen zaten, negeerden zelfs een vergadering die de weg zou hebben vrijgemaakt voor een stemming in de Senaat over Bloom, de betreffende kandidaat. De Senaat moet ook nog vier andere Biden-aanbevelingen voor topposities van de Fed bevestigen, waaronder de voorzitter. Jerome Powell is sinds begin februari interim-voorzitter van de Fed.

In een tweet merkte de plaatsvervangend perssecretaris van het Witte Huis, Chris Meagher, op dat Barr weet wat er op het spel staat in een tijd waarin de VS zich in een staat van "economisch herstel" bevinden.

Ripple-SEC-zaak gaat "beter dan verwacht"

Terwijl de voormalige Ripple-directeur wacht op bevestiging als vice-voorzitter van toezicht van de Fed, straalt de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, vertrouwen uit in de lopende rechtszaak, die momenteel ongeveer 15 maanden oud is.

Tijdens de Paris Blockchain Week merkte Garlinghouse op dat de zaak "beter" lijkt te gaan dan verwacht. In 2020 stapte de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten naar de rechtbank en beschuldigde Ripple en het topmanagement ervan de oorspronkelijke valuta van het platform, XRP, onrechtmatig te verkopen.

Volgens de Amerikaanse effectenwaakhond is XRP een effect en werd het verkocht zonder de zegeningen van de SEC.

De observatie van Garlinghouse komt een paar dagen nadat de advocaten van Ripple hadden aangekondigd dat ze de SEC hadden overtroffen met een belangrijke uitspraak. Volgens de advocaten had de rechtbank de SEC belet de afscherming van geprivilegieerde documenten te heroverwegen. De betrokken documenten bevatten de toespraak van William Hinman in 2018 waarin stond dat de twee belangrijkste cryptocurrencies (BTC en ETH) geen effecten zijn.

"Het is niet mogelijk" om alle crypto-investeerders te kennen

Hinman is een ex-directeur van de SEC. Eerder betoogde de SEC dat de documenten niet afgeschermd moesten worden omdat ze alleen de persoonlijke opvattingen van Hinman bevatten. Later wilden ze van positie veranderen en om afscherming vragen.

Volgens de CEO van Ripple is de Ripple-SEC-zaak niet alleen belangrijk voor Ripple, maar ook voor de hele cryptosector in de Verenigde Staten". Garlinghouse merkte ook op dat als de SEC wint, de meeste crypto's die al beschikbaar zijn op handelsplatforms, kunnen worden gecategoriseerd als effecten.

Als gevolg hiervan kunnen crypto-handelsplatforms worden gedwongen om de toestemming van de SEC te zoeken om als brokers te kunnen opereren. Hij voegde eraan toe dat registratie als broker ook de privacy van gebruikers van exchanges raakt, aangezien exchanges dan meer persoonlijke gegevens moeten verzamelen.

Volgens de Ripple-manager is het "niet mogelijk" om alle investeerders of aandeelhouders van een bepaalde cryptocurrency (inclusief XRP ) te kennen. Om een ​​dergelijk scenario te voorkomen, moet Ripple de SEC voor de rechtbank verslaan zodat de effectenregulator zijn doel om controle over de virtuele valuta-industrie te krijgen niet kan bereiken.