Technische Analyse Ripple koers - Als dit gebeurt, gaat Ripple (XRP) naar $ 0,8

Ondanks dat het de achtste meest gewaardeerde cryptocurrency ter wereld is, ziet de markt historische verkoopdruk, met beren die de markt domineren te midden van een hoge institutionele acceptatie van XRP. De Ripple koers vond steun boven $ 0,55 en is sindsdien in correcties geweest.

Ondertussen plannen SEC-waakhonden een "Trojaans paard" -regel om cryptomarktplaatsen in een hinderlaag te lokken. De SEC heeft vorige week een schijnbaar niet-gerelateerd voorstel van 654 pagina's uitgebracht dat gericht is op het reguleren van "Treasury Markets-platforms". Pro-crypto-commissaris Hester Peirce waarschuwt daarentegen dat het een geheime crypto-regel is. Hoewel het plan geen melding maakt van cryptocurrency, zouden de nieuwe richtlijnen autoriteiten in staat stellen cryptoplatforms en zelfs gedecentraliseerde financiële (DeFi) technologieën te onderzoeken.

RippleNet stelt de bank SCB in staat om te koppelen met partners over de hele wereld, waardoor de bank consumenten snelle en goedkope grensoverschrijdende betalingen kan bieden via haar SCB Easy-app, die mogelijk wordt gemaakt door Ripple. Deze service wordt door de bank uitgebreid naar zakelijke klanten.

Belangrijkste punten m.b.t. (XRPUSD)

  • Technisch gezien stelt de SEC het volgende voor: "expand Regulation ATS for alternative trading systems (ATS) that trade government securities, NMS stock, and other securities," "extend Regulation SCI to ATSs that trade government securities," and "amend the SEC regulation addressing the definition of an 'exchange.'"
  • Vanaf 26 januari is er een reactieperiode van 30 dagen voor insiders van de blockchain-industrie, handelsplatforms en andere belanghebbenden om feedback te geven over de nieuwe door de SEC voorgestelde strategie.
  • SCB is lid geworden van RippleNet, dat het verbindt met een wereldwijd netwerk van meer dan 300 gekoppelde bankpartners over de hele wereld. SCB voerde alleen al in 2020 meer dan 500.000 transacties uit op RippleNet, wat neerkomt op een volumestijging van 335 procent op jaarbasis. De bank introduceerde de SCB Easy-app, die is gebaseerd op Ripple en waarmee klanten snelle, goedkope betalingen kunnen doen aan familieleden en vrienden die buiten Thailand wonen.

Ripple (XRP) prijsanalyse

Fear & Greed Index: 33, Angst

Hoogste ooit: $ 3,84

ROI: 11343,57%

24-uurs verandering: 8.51%

7d verandering: 8,60%

Marktkapitalisatie: $ 32.151.889.886.75

Circulatietoevoer: 47.832.461.678 XRP

Totaal aanbod: 99.989.769.444 XRP

Weekgrafiek van XRPUSD

 

Bron: TradingView

Ripple vond steun boven $ 0,55 en consolideerde onder de dalende trendlijn. Op het moment van schrijven is de koers van XRP $ 0,67, precies onder de dalende trendlijn. Een break boven $ 0,70 zou de markt naar $ 0,80 kunnen duwen. Aan de andere kant, als XRP deze trendlijn blijft volgen, kan de  XRP koers richting $ 0,40 gaan.

Daggrafiek van XRPUSD

 

Bron: TradingView

We kunnen een RSI bearish divergentie zien met de samenvloeiing van de dalende trendlijn op het dagelijkse tijdsbestek. Dit zou de markt terug kunnen duwen naar $ 0,55-steun.

4 uur grafiek van XRPUSD

 

Bron: TradingView

De prijs van XRP heeft ook een RSI-bearish divergentie op het tijdsbestek van 4 uur, met de samenvloeiing van dagelijkse trendlijnweerstand. De koers zou het gebied van $0,65 kunnen testen voordat een verdere rally of de voortzetting van de dagelijkse bearish trend plaatsvindt.

1 uurgrafiek XRPUSD

 

Bron: TradingView

De RSI is oververkocht rond de 70. Mogelijk zien we een correctie richting $0,63 voordat een verdere rally plaatsvindt. Een break boven $ 0,70 zal echter een teken zijn van trendomkering, en we zullen dan kijken naar XRP om richting $ 0,80 te gaan.

Conclusie

XRP is de afgelopen twee weken aanzienlijk hersteld. Investeerders en de gemeenschap van Ripple hopen op de groei van XRP in 2022 en technisch gezien zijn daar zeker mogelijkheden voor te vinden.