Ripple wint tegen de SEC met betrekking tot de Ethereum-toespraak van Hinman

 

  • Ripple wint tegen SEC met betrekking tot de Ethereum-toespraak van Hinman
  • Kaspersky Labs onthult het huidige doelwit van Noord-Koreaanse hackers in de crypto-industrie

Ripple heeft gewonnen van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten met betrekking tot de e-mail van William Hinman met een concept van zijn Ethereum-toespraak. Hinman, een ex-SEC-executive, hield de toespraak in 2018.

In zijn toespraak zei de voormalige SEC-directeur dat het native asset van Ethereum, ETH, geen effect is omdat het een hogere mate van decentralisatie heeft.

De effectenwaakhond is van mening dat het basisactivum van Ripple, XRP, een effect is en dat de hoofden van het platform doorgingen met de verkoop ervan, zonder toestemming van de relevante autoriteiten, ondanks het feit dat ze wisten dat het een effect was.

Aan de andere kant is Ripple van mening dat XRP geen effect is. In zijn verdediging probeerde Ripple een kopie van de toespraak van Hinman te krijgen om te achterhalen hoe de ex-directeur concludeerde dat ETH geen effect was. De tech-startup hoopt het bewijs te gebruiken om de kijk van de SEC op XRP te veranderen.

De rechterlijke uitspraak heeft ook betrekking op documenten waarbij Valerie Szczepanik, de virtuele valuta-expert van de effectenwaakhond, betrokken is.

De SEC had betoogd dat de e-mail een bevoorrecht document was en dat het daarom niet in staat was om het aan Ripple te verstrekken. De effectenwaakhond deed ook een beroep op noodzakelijke voorzieningen om overheidsinstanties onder bepaalde voorwaarden te beschermen.

Hinman's toespraak in 2018 was "slechts perifeer voor feitelijke beleidsvorming"

Een kopie van de uitspraak van de rechtbank laat zien dat het voorrecht het "afschermen van openbaarmaking" van documenten die adviezen, aanbevelingen en beraadslagingen weerspiegelen die deel uitmaken van een proces waarmee overheidsbesluiten en -beleid worden geformuleerd' betreft.

Ondanks het feit dat de SEC verschillende privileges citeerde, oordeelde rechter Sarah Netburn dat ze geen conceptkopie van Hinmans toespraak konden behandelen omdat het zijn persoonlijke opmerkingen bevatte.

De rechtbank merkte op dat de "toespraak van de voormalige SEC-executive ‘slechts bijkomstig was voor daadwerkelijke beleidsvorming'."

Bijgevolg hebben documenten die betrekking hebben op "e-mails betreffende de toespraak" of het ontwerp ervan geen "recht op bescherming".

Ripple ontving echter geen gunstig besluit over alle documenten die het van de SEC had gevraagd. Het slaagde er bijvoorbeeld niet in om 6 van de "17 sets aantekeningen van" Szczepanik te verkrijgen, omdat het ofwel interne besprekingen zijn ofwel vergaderingen buiten het agentschap en ze dus onder het privilege vallen.

Ripple slaagde er ook niet in een document te bemachtigen dat "bestaat uit een e-mailketen tussen het personeel van verschillende SEC-divisies."

Ripple zal "deze zaak agressief blijven verdedigen"

De rechtbank oordeelde ook tegen het verstrekken van de volledige inhoud van "een e-mailketen" aan de tech-startup tussen de Amerikaanse effectentoezichthouder en de Corporation Finance and Investment Management.

Hoewel Ripple een groot percentage van de documenten heeft verkregen waarnaar ze op zoek waren, zal de SEC sommige van de documenten gedeeltelijk produceren, aangezien sommige secties mogelijk door privileges worden beschermd.

In een reactie op de uitspraak sprak Stu Alderoty, de algemeen raadsman van Ripple, zijn tevredenheid uit en voegde eraan toe dat ze "deze zaak agressief zullen blijven verdedigen".

Alderoty merkte op dat "de oplossing van deze zaak" duidelijkheid zal brengen in het cryptocurrency-ecosysteem.

De uitspraak is echter slechts één stap op een lange weg om te bewijzen of XRP een effect is of niet. Niet iedereen denkt dat Ripple een winkans heeft.

Een Twitter-gebruiker merkte op dat “niemand iets kan doen tegen [de] SEC. De macht van Amerikaanse instellingen kan elk bedrijf breken als ze dat willen.” Ze voegden eraan toe dat, hoewel ze XRP hebben, ze "zich afvragen hoe het mogelijk zal zijn dat Ripple over alles kan onderhandelen en de zaak kan schikken."

Noord-Koreaanse hackers richten zich op crypto-startups, $ 400 miljoen gestolen in 2021

Terwijl Ripple zijn overwinning viert, heeft Kaspersky Labs een rapport uitgebracht waarin het huidige doelwit van Noord-Koreaanse hackers in het crypto-ecosysteem wordt aangegeven.

Volgens het Russische cyberbeveiligingsbedrijf gebruiken Noord-Koreaanse hackers high-end phishing-aanvallen om zich te richten op startups in de crypto-industrie. Het bedrijf merkte op dat BlueNoroff, een hacking-entiteit in Noord-Korea, meer dan een miljard dollar heeft gestolen van verschillende bedrijven in de wereld.

Er wordt aangenomen dat de hackende entiteit verbonden is met de beroemde cybercriminele bende genaamd Lazarus. Kaspersky identificeerde gesprekken van topmanagers van BlueNoroff die gingen over de aanvallen.

Afgezien van phishing en social engineering, imiteren BlueNoroff-medewerkers ook toppersonen in de cryptocurrency-wereld. Ze deden zich bijvoorbeeld voor als een topmanager bij de eigenaar van Grayscale Investments, Digital Currency Group (DCG).

Volgens Kaspersky stuurde BlueNoroff een e-mail naar een startup voor cryptocurrency. De e-mail bevatte een kwaadaardige link. Afgezien van een DCG-functionaris, deden de hackers zich ook voor als personen in 14 andere bedrijven.

In 2021 stalen Noord-Koreaanse hackers virtuele valuta ter waarde van ongeveer 400 miljoen USD. Volgens Chainalysis, een blockchain-analysebedrijf, vertegenwoordigde het bedrag een stijging van 40 procent in vergelijking met 2020.