Petitie ingediend tegen SEC met betrekking tot rechtszaak tegen Ripple

Gary GenslerGary Gensler 

Een XRP-voorstander heeft een petitie ingediend om de vervolgingen tegen Ripple Labs en het XRP-token te stoppen. De petitie eist dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton.

Thomas Hodge, een voorstander van Ripple's XRP, lanceerde een online petitie op change.org waarin de toekomstige voorzitter van de SEC werd gevraagd de aanvallen op XRP te stoppen. De online petitie genaamd ‘Stop the War On XRP’ werd gelanceerd op Crypto & Policy, een initiatief opgericht door Thomas Hodge. Deze petitie is gericht aan de nieuwe voorzitter van de SEC, Gary Gensler, en vraagt ​​hem om de rechtszaak tegen Ripple te onderzoeken die door zijn voorganger, Jay Clayton, is aangespannen.

De petitie vraagt ​​Grensler om een ​​grondig onderzoek in te stellen naar de aantijgingen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden door de SEC. Volgens de petitie heeft de rechtszaak veel schade berokkend aan beleggers die het XRP-token bezitten.

SEC's rechtszaak tegen Ripple Labs

In december vorig jaar heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden. De SEC beweerde dat het bedrijf meer dan $ 1,3 miljard had opgehaald via XRP-tokens in een niet-geregistreerde digitale activa en effectenverkoop. In de aanklacht werd beweerd dat de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse en de mede-oprichter, Christian Larsen, XRP-tokens hadden gebruikt om fondsen te werven die bedoeld waren om het bedrijf te financieren.

De petitie tegen de SEC vraagt ​​Gensler om een ​​openbare aankondiging te doen dat hij om de tafel zal gaan met de leidinggevenden achter het XRP-token en andere cryptocurrencies om de juiste strategie voor het verdedigen van de belangenvan investeerders vast te stellen. Bovendien verzoekt het de SEC om de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen en te voorkomen dat de SEC ongegronde regels tegen cryptocurrencies opstelt. Volgens de petitie zou de SEC moeten samenwerken met het publiek en het Amerikaanse congres om definitieve regels te creëren met betrekking tot cryptocurrencies.

Persoonlijke belangen?

Deze petitie roept ook op tot onderzoek naar de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton. Er wordt beweerd dat Jay Clayton en William Hinman, de directeur Corporate Finance bij SEC, een persoonlijk belang hadden in Bitcoin, Ether en andere vormen van financiële technologieën uit China. De petitie beweert dat de SEC door het indienen van de rechtszaak individuele belangen behartigde en geen particuliere beleggers beschermde. Daartoe roept de petitie Gensler op om gesprekken te voeren met XRP-investeerders en hun perspectief te begrijpen.

Ripple Labs heeft onlangs een ontdekkingszaak tegen de SEC gewonnen. De rechtbank beval de toezichthouder om interne bestanden te produceren waarin elke relatie tussen XRP, Bitcoin en Ether wordt besproken. Hoewel XRP door de SEC is geclassificeerd als een effect, worden Bitcoin en Ether niet als zodanig geclassificeerd.