Goed nieuws voor Ripple, winst tijdens rechtszaak

 

Het zal niemand ontgaan zijn, de koers van Ripple (XRP) heeft een flinke klap opgelopen toen moederbedrijf Ripple Labs verwikkeld raakte in een rechtszaak met de SEC. Echter lijkt er op dit moment een verandering in te komen. Het is namelijk zo dat Ripple een eis heeft gewonnen tegen de SEC.  Ripple Labs heeft hierdoor toegang gekregen tot de documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission "die de interpretatie of standpunten van het agentschap uitdrukken" over het onderwerp van crypto-activa. Tijd om je hier wat meer over te laten zien

De motie van Ripple

Laten we maar eens beginnen bij de motie van Ripple. U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn heeft de motie van de gedaagden "grotendeels" toegewezen. Dit heeft zij gedaan door te bepalen dat de SEC notulen of memo's betreffende crypto waarschijnlijk grotendeels terug te vinden zullen zijn. Netburn bepaalde verder dat de specifieke e-mailcommunicatie tussen medewerkers onderling niet hoeft te worden overgelegd. Ze stond ook toe dat de SEC en Ripple de uitspraak kunnen betwistten. Dit is dus een zeer grote wending voor de zaak die mogelijk goed uit kan pakken voor Ripple.

Zaak aangespannen tegen Ripple Labs

In december spande de SEC een rechtszaak aan omdat Ripple Labs, zijn CEO Brad Garlinghouse en voorzitter Christian Larsen in augustus 2013 $1,38 miljard zouden hebben opgehaald via een effectenemissie zonder vergunning. Ripple heeft de aanklacht van de SEC aangevochten en beweert dat XRP verwant is aan Bitcoin (BTC) of Ether (ETH) en bekritiseert bovendien de acht jaar die het agentschap nodig had om zijn klacht tegen Ripple in te dienen. Er wordt vermeld dat de raadsman van Garlinghouse, Matthew Solomon, van mening is dat het "game over" kan zijn voor de aanklacht van de SEC als ze bewijs vinden dat de toezichthouder XRP als verwant aan BTC of ETH heeft beschouwd

Hij zegt dat de regelgevende bevoegdheid van de SEC zich niet verder uitstrekt dan effecten. Aangezien de SEC er acht jaar over heeft gedaan om haar klacht tegen Ripple in te dienen, geloven de advocaten van het bedrijf ook dat ze de beweringen van de SEC kunnen ondermijnen als ze documentatie kunnen produceren die tegenstrijdige vaststellingen aantoont over de classificatie van XRP door de toezichthouder. "We hebben deze ontdekking nodig om onszelf te verdedigen," verklaarde Solomon.

Visie van de SEC

SEC-raadsman Dugan Bliss heeft de gedaagden echter bekritiseerd voor hun poging om de commissie "op proef" te stellen door haar interne beraadslagingen onder de loep te nemen in plaats van haar vermeende illegale acties te verdedigen. Hij zei hierover het volgende: "De acties van de promotor zijn wat hier centraal moet staan." Tijdens de zitting stelde rechter Netburn vast dat er grote publieke belangstelling was voor de hoorzitting: meer dan 500 mensen hadden via een openbaar telefoonnummer ingebeld om de zaak te volgen. De rechter waarschuwde ook één persoon voor het heruitzenden van audio van de hoorzitting, wat in strijd is met de New Yorkse regelgeving.