Technische analyse Ripple koers – Hoe staat XRP er nu voor?

Technische Analyse Ripple koers

De Ripple koers won de afgelopen week 5,89% die eindigde op 28 maart.  Er was een winst van 17,77% in de voorgaande week. Deze week kan echter een betrouwbare prijsrichting bepalen voor Ripple's XRP als de koers boven het potentiële driehoekspatroon komt.

De Ripple koers werd volatiel zodra het boven het belangrijke weerstandsniveau van $ 0,6488 kwam. Bovendien creëerde het bearish slot op dagbasis van 22 februari voor meer bearish koersactie richting het $ 0,3716 niveau. Later zorgden de meest recente bearish afwijzing en de dagelijkse sluiting boven $ 0,4916 voor extra bullish mogelijkheden voor de koers.

Daarom mogen we verwachten dat, zolang de prijs boven het $ 0,4916 niveau wordt verhandeld, deze de komende dagen naar het belangrijkste weerstandsniveau van $ 0,6488 zal stijgen.

Ripple koers grafiek 

In de Ripple koersgrafiek kunnen we de koers zien die wordt geconfronteerd met een trendlijnweerstand binnen een driehoekspatroon. De recente bearish afwijzing van het $ 0,4916-level geeft aan dat de koers hoger kan bewegen als de bullish trendline-uitbraak plaatsvindt. 

Ripple (XRP) Ichimoku Cloud-analyse

Gebaseerd op de Ichimoku Cloud in de daily chart, handelt de XRP koers boven de Kumo Cloud, waar de Future Cloud een mogelijke bullish beweging aangeeft.

 

Hier kunnen we zien dat de koers zich boven de Kumo-wolk bewoog en een dagelijkse sluiting had, wat duidt op een bullish mogelijkheid. Bovendien ligt de Tenkan Sen boven de Kijun Sen, wat erop wijst dat korte termijn kopers robuuster in de markt staan. 

De Chikou Span ligt boven de koers, wat een andere bullish indicatie is voor Ripple's XRP. De Dynamic Tenkan Sen en Future Cloud zijn echter nog steeds vlak, wat duidt op een correctie in de koers waar een opwaartse beweging in de Tenkan Sen de koers bullish zou maken. 

Aan de andere kant is het MACD-histogram nog steeds bullish als er geen tekenen zijn van verborgen of regelmatige divergentie. Op basis van deze prijsstructuur kunnen bulls krachtiger worden zolang de prijs boven Kumo Cloud handelt. Elke dagelijkse sluiting onder de Kumo Cloud kan de huidige marktstructuur veranderen en in dat geval kan de prijs dalen tot het ondersteuningsniveau van $ 0,3716. 

Ripple’s verwachtte koersbeweging voor komende weken

De Ripple koers handelt boven het dynamische niveau van 20 EMA op de daily chart, ondersteund door een bullish cross-over met een impulsieve bullish druk op 30 januari 2021.

Zolang de prijs dus boven het dynamische niveau van 20 EMA handelt, kunnen we de komende dagen verdere stijgende trend verwachten. Bovendien zou de $ 0,4916 kunnen werken als een activiteitsniveau voor kopers waar elke bearish afwijzing van dit niveau de bullish mogelijkheid zou vergroten.

 

Trouwens, als we de correlatie van Bitcoin vergelijken met Ripple, zouden we zien dat BTC-bulls erg sterk werden nadat de koers werd afgewezen vanaf het $ 50.000-niveau met een bullish daily close. Daarom, als de BTC koers boven het $ 60.000-niveau komt, kunnen we ook toenemende koopdruk zien in andere crypto-activa, zoals Ripple's XRP. 

Is Ripple nu koopwaardig?

Met het oog op de bovenstaande discussie kunnen we zeggen dat Ripple een kans heeft om de stijgende lijn voort te zetten zolang de koers boven het $ 0,4916 niveau blijft. Een solide bearish daily close onder het dynamische niveau van 20 EMA kan de huidige marktstructuur echter veranderen. In dat geval kan de Ripple koers dalen in de richting van het 200 dagen voortschrijdend gemiddelde niveau in het gebied van $ 0,3716.