Ripple-fans besluiten XRP naar de maan te pompen; In plaats daarvan gaat de koers naar $ 0,75 en valt scherp terug

Ripple koers crasht 

De afgelopen weken was de GameStop-affaire het enige gesprek in de financiële wereld en het trok ook de aandacht van de cryptogemeenschap. Een groep Ripple-fans heeft onlangs besloten om te proberen de GameStop-pomp na te bootsen, maar de XRP "bull run" eindigde slechts kort nadat deze begon en de resultaten waren nogal teleurstellend.

WallStreetBets 

Om snel samen te vatten wat er met GameStop is gebeurd: een groep retailbeleggers van de subreddit r / WallStreetBets hebben de koers van GameStop ($ GME) -aandelen opgepompt terwijl grote Wall Street-fondsen short gingen. Er ontstond chaos toen de institutionele beleggers miljarden verloren door het sluiten van hun posities. Kort daarna besloten investerings-apps zoals RobinHood en eToro om er een ​​einde te maken aan door mensen te verbieden om $ GME helemaal te kopen.

Rechtszaken tegen Ripple Labs 

Ripple ondergaat momenteel een forse crisis omdat het wordt geconfronteerd met meerdere rechtszaken waarbij het bedrijf wordt beschuldigd van niet-geregistreerde verkopen van effecten ter waarde van meer dan $ 1 miljard. Sommige experts zijn van mening dat Ripple niet zal herstellen van de juridische problemen en failliet kan gaan voordat het jaar afloopt, dus het is niet verwonderlijk dat XRP-houders wanhopig zijn om de prijs op enigerlei wijze te verhogen.

WallStreetBets zat niet achter de XRP-pomp 

In tegenstelling tot wat sommige verkooppunten meldden, had r / WallStreetBets niets te maken met de XRP-pomp, aangezien de subreddit expliciet alle crypto-talk verbiedt en zich alleen op aandelen richt. Sommige Reddit-gebruikers hebben ook gemerkt dat de accounts die probeerden de XRP-pomp op Reddit op de markt te brengen, meestal een paar dagen oud waren, of slechts een paar posts hadden gemaakt - allemaal gerelateerd aan de XRP-pomp.

De pomporganisatoren die de populariteit van r / WallStreetBets probeerden te gebruiken, coördineerden in plaats daarvan hun inspanningen in een Telegram-groep“OFFICIAL BUY & HOLD XRP”, met bijna 180.000 gebruikers. De groep organiseerde een prijspomp door mensen in verschillende tijdzones uit te nodigen om tegelijkertijd XRP te kopen.

Ripple koers grafiek 

Koersactie op 1 februari

Op de dag van de pomp, 1 februari, steeg de XRP-prijs naar $ 0,75, wat breed werd gerapporteerd door de crypto-nieuwsuitzendingen. Meteen daarna kelderde de prijs in een oogwenk, wat hoogstwaarschijnlijk werd veroorzaakt doordat de mensen die de pomp hadden geïnitieerd, als eerste hun tokens op de nieuwkomers dumpten.

Retailbeleggers gemotiveerd door de Telegram-hype kochten XRP op 1 februari voor $ 0,35, $ ​​0,45, $ 0,55 en meer. Omdat de Ripple koers nu bijna weer terug is waar deze was vóór de pomp, onder de $ 0,35, betekent dit dat bijna iedereen die aan de gecoördineerde pomp heeft deelgenomen in het rood staat en een deel van zijn geld heeft verloren.

Voor een grote meerderheid van de mensen die aan de pomp deelnamen, waren de resultaten een enorme mislukking. Het is momenteel onduidelijk of verdere pogingen om de XRP-prijs te laten stijgen zullen worden geprobeerd door mensen achter de Telegram-groep “OFFICIAL BUY & HOLD XRP”.