Technische Analyse XRP 4-1-2021 - Kan de Ripple koers herstellen?

technische analyse ripple koers 

Een gekke week voor crypto omvatte een bijzonder volatiele week voor XRP, die drastische koersdalingen heeft gezien door het nieuws dat ze door overheidsinstanties worden onderzocht op schijnbare schendingen als het gaat om de verkoop en regulering van effecten en soortgelijke activa. Hoewel het er op dit moment somber uitziet voor XRP, zou dit een goede gelegenheid kunnen zijn om een ​​beproefd activum te kopen voor zeer lage prijzen.

Hoewel XRP een polariserende cryptocurrency is, zijn ze een van de weinige cryptocurrencies die een real-world applicatie hebben en bestaande relaties met banken en andere financiële instellingen over de hele wereld. Als u op zoek was naar XRP en enige blootstelling aan hun token voor uw portefeuille, zou dit een perfect moment kunnen zijn.

We gaan XRP echter van dichterbij bekijken om te bepalen of we ons echt op een goed instappunt bevinden. We zullen XRP in drie verschillende tijdframes bekijken om te zien wat we kunnen verwachten op korte, middellange en lange termijn. We gebruiken indicatoren zoals Volume, RSI, MACD, Bollinger Bands, etc.

Korte termijn vooruitzicht voor de Ripple koers

Om te begrijpen wat we op korte termijn van XRP mogen verwachten, gaan we naar een grafiek kijken met candles van 1 uur. Dit zou ons moeten vertellen wat we de komende uren en dagen van deze asset kunnen verwachten.

XRP koers grafiek 

Zoals u in deze grafiek kunt zien, heeft XRP de afgelopen weken behoorlijk heftige koersbewegingen gezien. Van een niveau van rond de 60 cent, is het nu teruggebracht tot ongeveer 23 cent. Er zijn echter tekenen op de lagere tijdsbestekken dat XRP de klim omhoog weer gaat maken. We zien hier een bemoedigende stijgende driehoek en wat kan worden beschouwd als een patroon met dubbele bodem.

We kunnen XRP gemakkelijk van hier naar 40 cent zien stuiteren. We zouden echter stoppen met deze transactie als we deze onder de 21-20 cent zouden zien sluiten.

Middellange termijn vooruitzicht voor XRP

Voor de middellange termijn gaan we proberen te leren wat we de komende dagen en weken van XRP kunnen verwachten, en hiervoor gebruiken we een grafiek met 4-uurs-candles.

 

Zoals je kunt zien, lijkt wat we dachten dat een bemoedigende stijgende driehoek op de 1-uur chart was, nu potentieel een bearflag op het 4-uur tijdsbestek. We zijn echter niet erg ontmoedigd. Met enige discipline kunt u rond de 21 cent uitstoppen uit de trade. Met een opwaarts potentieel van 35-40 cent, vinden we het nog steeds het risico waard.

Langetermijn analyse XRP

Voor een langetermijnoverzicht van XRP zullen we kijken naar de 1-daagse grafiek, die ons laat zien wat we de komende weken en maanden van XRP kunnen verwachten.

Lange termijn grafiek Ripple (XRP) 

Naarmate we naar hogere tijdsbestekken gaan, wordt het beeld wat minder bemoedigend. Op een grafiek van 1 uur kan dit een scalp-trade waard zijn om gemakkelijk 10-20% te maken. Op de langere termijn zien de zaken er echter somber uit. Op de daily chart denken we dat we zeker naar een bear-flag  kijken, wat erop zou duiden dat we naar beneden gaan naar 10 cent of iets daarboven.

Conclusie 

Als u een langetermijnbelegger of waardebelegger bent, raden we u aan biedingen vast te stellen voor ongeveer 15 cent. Als u een korte scalp trade wilt doen, is een transactie vanaf de huidige koers, met een strakke stoploss geen slecht idee.