Okcoin en Coinbase stoppen XRP-handel vanwege de Amerikaanse SEC-rechtszaak tegen Ripple

Ripple 

De twee grote crypto-exchanges Coinbase en OKcoin schorsen de handel in XRP in de nasleep van de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die op 22 december 2020 werd aangespannen tegen Ripple Labs.

Okcoin beslist om handel in XRP te stoppen

Okcoin, een van de oudste crypto-exchanges in de branche, besloot deze week om de handel in XRP op hun platform te stoppen per 4 januari 2021.

Volgens het bedrijf moeten gebruikers die hebben geleend van het XRP / USD-marge-paar, inclusief het lenen van XRP en USD, de geleende waarde vóór 3 januari 2021, 19:00 uur (PST-tijd) teruggeven. Op 4 januari 2021 worden de spot-handel, margehandel en stortingen "tot nader order" opgeschort vanaf 19:00 uur (PST-tijd).

Okcoin waarschuwde XRP gebruikers de onrust op de markt goed in de gaten te houden aangezien de situatie van Ripple met de Amerikaanse SEC `` tijd zal kosten om tot een oplossing te komen ''.

Coinbase schort XRP-handel volledig op op 19 januari 2021

De in de VS gevestigde crypto-exchange Coinbase heeft ook officieel besloten om alle XRP-handelsparen op het platform op te schorten. De handel hier in wordt op 19 januari 2021 om 10.00 uur (PST-tijd) volledig opgeschort. Paul Grewal, chief legal officer van Coinbase, gaf het volgende commentaar op deze ingrijpende maatregel:

"The trading suspension will not affect customers’ access to XRP wallets which will remain available for deposit and withdraw functionality after the trading suspension. (…) We strive to provide our customers with access to a broad set of assets, all of which are evaluated against our Digital Asset Framework to assess factors like security, compliance, and the project’s alignment with our mission of creating an open financial system for the world. We take seriously any decision to change our customers’ access to one of those assets."

Gevolgen voor de Ripple koers

Na de aankondiging van Okcoin daalde de Ripple (XRP) koers over de hele linie met meer dan 6% tot onder $ 0,28, waarna het er in slaagde om het verlies een beetje te beperken. De uitverkoopdruk bleef echter aanhouden, waardoor het onder de psychologisch belangrijke steun van $ 0,2 daalde, mede gevoed door de aankondiging van Coinbase.

Op moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 0,18 na kort het niveau van $ 0,17 te hebben aangetikt. Op dit niveau komen er waarschijnlijk koopjesjagers in de markt die hopen op een snel herstel. De verwachting is echter dat er de komende tijd nog veel onrust in de markt zal blijven omtrent XRP als gevolg van de rechtszaak tegen moederbedrijf Ripple Labs.