Technische Analyse Ripple koers - Consolidatie en wachten op een uitbraak

Technische Analyse Ripple (XRP) koers

XRP-USD Technische analyse 12-5-2020

In de afgelopen weken zijn de koersen van cryptovaluta's enorm gestegen, waardoor beleggers enorm hebben kunnen profiteren. Een van de beste prestaties in de sector was die van XRP, beter bekend als "Ripple". Als een zeer betaalbare cryptocurrency heeft het een hoge aantrekkelijkheid voor particuliere beleggers die in korte tijd veel geld willen verdienen. We moeten echter altijd praktisch en rationeel zijn als we kijken naar cryptocurrencies om in te investeren.

 

In deze analyse gaan we kijken naar de vooruitzichten op korte, middellange en lange termijn voor de Ripple koers om te bepalen of het op dit moment een goede investering is. In onze analyse gaan we indicatoren gebruiken zoals RSI, Moving Average, Bollinger Bands, Candlesticks en andere patronen. Deze analyse geeft ons een goed idee van wat we van Ripple kunnen verwachten in de komende uren, dagen, weken en maanden.

Korte termijn

In onze korte-termijnanalyse gaan we kijken naar een grafiek met candles van 1 uur. Elke candle op deze kaart vertegenwoordigt een uur tijd. In deze analyse hopen we te ontdekken wat we de komende uren en dagen van XRP op de USD-markt kunnen verwachten voor een korte termijn entry.

Ripple koers grafiek 

Zoals je kunt zien, heeft XRP de laatste tijd behoorlijk van zich laten horen. XRP is een erg populaire munt, en nu cryptocurrency opnieuw op de voorgrond treedt, heeft het enig succes gehad. Wat we hier zien, is een bullish vlagpatroon, wat aangeeft dat we nog niet klaar zijn met de stijgende trend. Wat ons hierover van gedachten zou veranderen, is een candle vlak onder de onderste steun. Een uitbraak naar boven zou een candle zijn die dicht boven de weerstand ligt, met een waarschijnlijke nieuwe test kort daarna.

Middellange termijn

Voor onze analyse op middellange termijn gaan we een grafiek analyseren met candles van 4 uur. Dit geeft ons een beetje meer een langetermijnvisie, terwijl we toch de mogelijkheid behouden om een ​​korte termijn entry te evalueren. In deze analyse hopen we te extrapoleren wat we de komende dagen en weken van XRP kunnen verwachten.

XRP koers grafiek 

Op de 4-uur chart kunnen we op dit moment veel van dezelfde structuur zien spelen. Een opmerkelijk verschil is echter dat de prijs zeer dicht bij de 100 MA ligt, wat erop zou duiden dat deze voldoende is gecorrigeerd en geconsolideerd voor een nieuwe koersstijging. De MA-lijn komt toevallig ook overeen met de onderste steunlijn, wat zorgt voor extra sterke ondersteuning.

Langetermijn vooruitzicht

Ten slotte gaan we voor onze langetermijnvisie grafieken gebruiken met 1-dag-candles. Met deze analyse willen we ontdekken wat we de komende weken en maanden van XRP kunnen verwachten, en begrijpen of XRP een goede investering is voor de langetermijn-portefeuille. Dit is niet per se een goede grafiek voor het bespelen van intraday-koersschommelingen.

XRP koers grafiek - lange termijn 

Op de langetermijngrafiek is er niet veel te zien. Ja, XRP maakt een opwaartse klim na een paar jaar van irrelevantie. Vanuit het oogpunt van technische analyse is er echter niet veel om aan vast te houden. Een volledig correctie van de huidige prijsstijging zou erg bearish zijn. Een voortzetting van onze bullish vlagpatroon zou reden tot optimisme zijn. Over het algemeen zijn we erg optimistisch over XRP en we verwachten dat het zijn klim zal voortzetten.