Ripple koers explodeert met een plus van ruim 30% in een dag!

Ripple koers stijgt 

De Ripple (XRP) koers heeft vandaag een enorme stijging doorgemaakt. De koers was de afgelopen dagen al gestaag opgelopen doordat het werd meegetrokken in het kielzog van de zeer sterk presterende Bitcoin koers. Vandaag echter, was Ripple de onbetwiste leider onder de grote cryptomunten.

Verloop van de dag

Ripple begon de dag op een koers van $0,33 waarna het gestaag steeg. Rond 9:00 uur vanochtend bereikte het een koers van ruim $0,38, waarna een kleine correctie volgde. Om 13:00 uur versnelde de koersstijging en werd binnen een uur de hoogste koers van de dag neergezet op $0,4384 (BitMEX). Hierna volgde weer wat winstnemingen, maar de koers van XRP wist zich goed te handhaven boven het $0,40 niveau.

Ripple koers grafiek

Imposante stijging Altcoins

XRP is de afgelopen week met ruim 50% gestegen en doet het daarmee een stuk beter dan grote broers Bitcoin en Ethereum. Ethereum wist echter ook nog met een imposante 40% te stijgen in de afgelopen week. Hiermee lijkt een soort mini altseason te zijn begonnen en de vraag die veel traders momenteel bezig houdt is of de Bitcoin-dominantie van de afgelopen tijd ten einde loopt waarna de altcoins het stokje kunnen overnemen.

Steun en weerstandsniveau's XRP

XRP is nog een heel eind verwijderd van de hoogste koers ooit. Deze ligt namelijk op $3,29. Er is dus nog ruim voldoende ruimte naar boven toe. Voor beleggers die nu XRP willen kopen is het goed om steun en weerstandsniveau’s in de gaten te houden. De koers zou best weer wat kunnen corrigeren de komende weken. Steun ligt momenteel tussen $0,30 en $ 0,33 en weerstand vinden we op $0,43 en $0,495.