Technische Analyse Ripple (XRP) - Veel potentie op lange termijn

Technische analyse XRP 11-15-2020

Aangezien alle ogen gericht zijn op de koersen van Ethereum en Bitcoin de komende weken, liggen er interessante kansen bij de altcoins. Sinds hun ongekende run in 2017 hebben veel alts volledige retraces gedaan en hebben ze continu beleggers teleurgesteld. Echter, nu veel investeerders inmiddels de handdoek in de ring hebben gegooid, lijken altcoins weer kansen te bieden. Een van deze alts is Ripple (XRP). Er was een tijd dat XRP een van de meest intrigerende en renderende investeringen was, maar sindsdien is het buiten de boot gevallen.

In deze complete technische analyse gaan we uitgebreid kijken naar Ripple en wat het tegenwoordig doet. We geven u een korte, middellange en langetermijn weergave van de Ripple koers en waar we deze in de komende uren, dagen en maanden naartoe zien gaan. Om dit te doen, gebruiken we drie verschillende tijdframes, samen met verschillende indicatoren en hulpmiddelen zoals trendlijnen, volume, RSI, MACD, Bollinger Bands en andere indicatoren.

Korte termijn

Voor de korte termijn gaan we een grafiek gebruiken met 1-uurscandles. Dit gaat ons een idee geven van wat we de komende uren en dagen van XRP kunnen verwachten.

Ripple koers grafiek - korte termijn 

Zoals je kunt zien, is het kortetermijnbeeld de afgelopen dagen behoorlijk schokkerig. Bij dit soort prijsactie is enigszins moeilijk om er een ​​waarneembaar patroon uit te krijgen, maar we zien wel een aantal mogelijkheden. De prijs werd twee keer afgewezen vanaf hetzelfde niveau, wat zou kunnen betekenen dat er een dubbele top wordt gevormd, wat bearish zou zijn.

Aan de andere kant houdt de prijs vrij goed stand op deze niveaus, met een gezonde RSI. Als we de onderste trendlijn aanhouden, kan er zeker een argument worden gemaakt voor een stijgende driehoek. Welke van de twee het gaat worden is nog onbeslist.

Middellange termijn

Voor de middellange termijn gaan we een grafiek gebruiken met 4-uurs candles. Dit tijdsbestek zou ons een idee moeten geven van wat de XRP koers de komende dagen en weken zal doen.

Ripple koers grafiek - middellange termijn 

Voor de middellange termijn zien we op de 4-uur chart een aantal positieve ontwikkelingen. Zoals je kunt zien, lijkt de 4-hour chart een bullish omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon te hebben gemaakt. Bovendien is het boven de trendlijn gebroken. Als de volgende candle boven de trendlijn sluit, zouden we overwegen hier een transactie in te voeren. RSI-niveaus zijn nog steeds gezond en als het stijgende driehoekspatroon standhoudt op de 1-uur chart, zou dit een heel mooie transactie kunnen worden.

Langetermijn

Om een ​​langetermijnbeeld te krijgen van wat XRP gaat doen, gaan we kijken naar een grafiek die 1-dags candles gebruikt. Dit geeft ons een idee van de prijsactie in de komende weken en maanden voor XRP.

XRP koers grafiek - lange termijn 

Op de lange termijn zien we enkele zeer vergelijkbare bullish patronen ontstaan. Wat we hier zouden zoeken als bevestiging van deze bullish structuur, zou een dagelijkse candle zijn die duidelijk boven de trendlijn sluit. Momenteel worstelt de Ripple koers nog met deze trendlijn en heeft moeite om er overtuigend boven te blijven. Als dat wel duidelijk lukt, verwachten we een aanloop naar het .31-gebied. De komende dagen, weken en maanden zien er allemaal erg optimistisch uit voor Ripple.