Technische Analyse Ripple (XRP) - neutraal tot positief beeld

Ripple kopen of verkopen? 

XRP technische analyse 10-15-2020

Met alle volatiliteit en het nieuws in de traditionele en cryptomarkten, met name Bitcoin, van de afgelopen weken, kan het heel gemakkelijk worden om een ​​aantal altcoins uit het oog te verliezen. Een van de meest populaire van deze altcoins is XRP.

XRP is het crypto-token van Ripple, en het is een van de meest beruchte cryptocurrencies ter wereld. Met heel veel toepassingen in de echte wereld - maar veel discussie over de vraag of het in aanmerking komt als een echte cryptocurrency, trekt het veel aandacht en handelsvolume.

We gaan vandaag kijken naar XRP op korte, middellange en lange termijn om te zien of we een patroon kunnen onderscheiden en een voorspelling kunnen doen over waar we verwachten dat de XRP koers de komende uren, dagen en weken naar toe zal gaan. We zullen dit doen aan de hand van een eenvoudige grafiek met indicatoren zoals Moving Average, RSI, Stoch RSI, MACD, Bollinger Bands, Volume en een paar andere.

Korte termijn overzicht

Om een ​​korte termijn beeld van XRP-USD te krijgen, gaan we naar een grafiek kijken met candles van 1 uur. Dit zou ons enig inzicht moeten geven in wat er de komende uren zou kunnen gebeuren voor XRP-USD.

korte termijn grafiek ripple (XRP) 

 

Zoals je in deze grafiek kunt zien, komen we uit een periode van langdurige regressie nadat we drie keer van de allerhoogste weerstand zijn teruggekaatst. Deze keer was het een sterke afwijzing. Er zijn echter enkele tekenen van hoop. In de tweede getekende lijn zie je weerstand op korte termijn. Als deze lijn wordt doorbroken en we krijgen er een candle boven, mogen we verwachten de vorige weerstand langzaam terug te winnen, waar we dan opnieuw zouden moeten evalueren. Het korte-termijnbeeld is nu neutraal.

Weergave op middellange termijn

Voor een middellange termijn bekijken we een grafiek met candles van 4 uur. Deze grafiek zou ons een beeld moeten geven van wat er de komende dagen voor XRP zou kunnen gebeuren.

middellange termijn grafiek Ripple (XRP) 

 

Zoals je op deze grafiek kunt zien, vormen we een oplopend driehoeks-patroon dat we als bullish beschouwen. We zijn vooral positief over hoe de prijs steun vindt op het voortschrijdend gemiddelde en dat de Stoch RSI niet overbought is, maar zelfs oversold. We verwachten dat deze chart zal blijven stijgen naar de hoogste weerstand van de driehoek. Een doorbraak van de bodemsteun zou erg bearish zijn en ervoor zorgen dat we een shortpositie zouden overwegen.

Langetermijn vooruitzicht voor Ripple (XRP)

Voor een lange termijn beeld richten we onze aandacht op de grafiek met 1-dags-candles. Deze grafiek laat duidelijk zien dat XRP van eerdere hoogtepunten afkomt en afkoelt. De vraag is hoe ver het zal gaan? Deze grafiek geeft ons een idee van wat er de komende weken kan gebeuren.

Lange termijn grafiek Ripple (XRP) 

 

Deze grafiek toont hetzelfde stijgende driehoekspatroon als de 4-uurs grafiek, maar met wat toegevoegde context. Er is een trendlijn ontstaan ​​met twee aanrakingen als weerstand en één als ondersteuning. We beschouwen het huidige gebied voor XRP als een zeer sterke steunzone en tenzij deze steun breekt, verwachten we bullish prijsactie voor de komende dagen en weken. Een doorbraak van de bodem-support op de stijgende driehoek en de langere neerwaartse trendlijn zou ervoor zorgen dat we bearish worden. Een doorbraak boven de hoogste weerstand van de stijgende driehoek zou erg bullish zijn.