Technische analyse Ripple koers – veel potentie op de lange termijn

technische analyse ripple koers 

Samen met vele andere cryptocurrencies en zelfs activa van andere markten, heeft Ripple de afgelopen weken en maanden een aantal zeer interessante bewegingen gemaakt. Hoewel het vergelijkbaar is als het gaat om de volatiliteit van andere cryptocurrencies en vooral de belangrijkste cryptocurrencies, hebben de koersbewegingen bijna een negatieve correlatie met deze activa. Dat komt omdat XRP een heel bijzonder type activum is met een heel specifiek type investeerders. Het volgt geen conventies en is voor velen een zeer gepassioneerd onderwerp. We zullen de korte, middellange en langetermijnvisie van XRP bekijken om te bepalen waar de prijs naartoe gaat en wat de langetermijnvooruitzichten kunnen zijn.

Korte termijn vooruitzicht voor Ripple (XRP)

Op korte termijn hebben we het over de komende uren en een paar dagen vanaf heden. Hiervoor gaan we kijken naar een grafiek met candles die elk 1 uur vertegenwoordigen. Hier is de situatie op dit moment.

Ripple koers grafiek 

Zoals u kunt zien, is de beweging de afgelopen 5-6 dagen vlak gebleven, na een grote uitverkoop vanaf het niveau van 30 cent. We zitten nu net onder een Ripple koers van 25 cent. Er zijn hier echter enkele bemoedigende signalen. Het heeft een paar keer steun gevonden boven het 100 dagen voortschrijdend gemiddelde van dit tijdsbestek en de stochastische RSI is nu bullish gepasseerd. De RSI vertoont niets onmiddellijk alarmerend en we bevinden ons bijna onderaan de indicator van de bollinger-banden. Je kunt zien dat de bollinger-banden ook strakker worden, wat meestal aangeeft dat er een grote beweging zou kunnen komen. Op korte termijn zijn we voorzichtig optimistisch over XRP, waarbij we opmerken dat het voordeel wat klein is. Op korte termijn verwachten we dat de prijs zal stijgen tot 26 of 27 cent.

Middellange termijn vooruitzicht Ripple koers

Het volgende tijdsbestek dat we gaan bekijken, is de middellange termijn. Voor deze grafiek gaan we candles gebruiken die elk 4 uur vertegenwoordigen. Dit zou ons een goed beeld moeten geven van wat er op middellange termijn met XRP gebeurt.

XRP grafiek 

Zoals u kunt zien, rust de huidige XRP koers net onder een vrij solide weerstand. De huidige structuur is op korte termijn bullish, maar lijkt een bearish voortzetting van de vorige prijsdaling te vormen. Over het algemeen zouden we zeggen dat dit een bullish structuur is waarvan we verwachten dat ze op weerstand zal stuiten en zal dalen tot de volgende significante ondersteuning. We zouden op zoek zijn naar een aankoop van 22 cent of 21 cent als u een beter, meer risicovol instapniveau  wenst.

Langetermijn vooruitzicht Ripple (XRP) koers

Wat echt belangrijk is voor de meeste mensen die in XRP investeren, is de langetermijnvisie. We gaan dus naar een grafiek kijken met 1-daagse candles om wat kennis te vergaren vanuit een meer uitgezoomd perspectief van XRP.

XRP koers grafiek 

De langetermijngrafiek van XRP is zeker niet erg mooi. Het laat echter wel zien dat de huidige prijs als een koopje kan worden beschouwd. XRP heeft zeker een toekomst en is al geaccepteerd bij verschillende grote bankinstellingen over de hele wereld. Het heeft zijn nut inmiddels bewezen en dat is meer dan wat over veel andere cryptocurrencies kan worden gezegd. Het blijft echter een risicovolle asset vanwege de perceptie eromheen. Als je voor de lange termijn in XRP wilt investeren, zou het voordelig zijn om te proberen rond de 22 of 21 cent in te stappen. Het lijkt waarschijnlijk met  deze schokkerige prijsactie,  Dat de Ripple koers deze niveau’s nog een keer opzoekt voordat het terugkeert naar meer normale (hogere) niveaus.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.