Wordt Ripple de nieuwe Amazon 2.0 voor de financiële wereld?

 Ripple (XRP) cryptomunt

De bekende webwinkel is een aanbieder waar je vandaag de dag niet meer omheen kan. Nagenoeg alle online producten die besteld worden in het westen worden uiteindelijk bij Amazon besteld. De bekende blockchain aanbieder Ripple heeft als plan om de nieuwe Amazon 2.0 voor de financiële wereld te worden. Door middel van een grootschalige uitbreiding hopen zij over heel de wereld te kunnen opereren op de financiële markten, maar ook daarbuiten. Dit kan natuurlijk vergaande gevolgen hebben voor de Ripple koers.

De plannen van Ripple

Om te bepalen wat de aankondiging betekent voor de Ripple koers is het noodzakelijk om eerst te kijken naar de plannen zelf. Het team achter Ripple is van plan om hun project verder uit te breiden dan alleen het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen in samenwerking met nationale en internationale banken. Ripple heeft zich de afgelopen vijf jaar uitsluitend gericht op grensoverschrijdende betalingen. Dit was het doel van de CEO van het bedrijf, de bekende Brad Garlinhouse. Ondanks hun ongekende succes als leverancier van softwareoplossingen voor financiële entiteiten, is Ripple blijkbaar tot het besef gekomen dat de kernwaarde van het bedrijf en van de Ripple blockchain, veel verder rijkt dan alleen het verbeteren en efficiënter maken van de bancaire sector. Ze willen nu dus meer gaan doen met de cryptocurrency XRP en de Ripple-blockchain.

Een nieuwe strategie

Hoewel het bedrijf voornamelijk met banken heeft gewerkt in het verleden zijn ze van plan om hun strategie echt om te gooien. Ze zijn de laatste tijd al steeds vaker bezig om veelbelovende blockchain en cryptocurrency startups financieel te steunen, maar hier houdt het niet op. Volgens een rapport van de Financial Times  is het bedrijf van plan zijn om "codes te schrijven in plaats van checks". Dit impliceert dat het bedrijf van plan is om nieuwe applicaties op het Ripple-netwerk te ontwikkelen. Garlinghouse heeft in een nieuw interview gezegd dat hij Ripple, de Amazon van de cryptomarkt wil maken:

"Amazon is ooit begonnen als boekverkoper en ze verkopen nu alles. Wij zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je merken dat Ripple voor betalingen is, als wat Amazon voor boeken is"

Het rapport vermeldde ook dat Ripple werkte aan ontwikkelaarstools om te helpen met het creëren van blockchain-based applicaties die nieuwe use-cases op het Ripple-netwerk verkennen. Het bedrijf had zijn open-source ontwikkelaarsplatform al in oktober 2019 aangekondigd, maar het was eerder alleen bedoeld voor financieel gerelateerde applicaties. Hier komt nu verandering in.

Wat betekent dit voor de Ripple koers?

Hoewel het lastig is om te voorspellen wat de Ripple koers gaat doen is het wel duidelijk dat de toekomst er goed uitziet voor Ripple. Er is een reden waarom Ripple nog altijd de op twee na grootste munt is. Het is een project dat z’n beloftes nakomt en wat echt laat zien dat het een uniek concept wil verwezenlijken. Als de genoemde analogie met Amazon opgaat, dan hoeven we alleen maar te kijken naar wat er met de koers van Amazon aandelen is gebeurd de afgelopen jaren om een idee te krijgen waar de XRP koers naar toe kan.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.