Ripple (XRP) steeg afgelopen week met maar liefst 20%

ripple koers 

De 3e grootste cryptocurrency Ripple is vorige week met 20% gestegen

Na Bitcoin en Ethereum heeft Ripple's eigen cryptocurrency, XRP genaamd, grotendeels de derde plek op de cryptocurrency handelslijsten gecontroleerd wat betreft marktkapitalisatie. De valuta is afgelopen week met bijna 20% gestegen, van ongeveer $ 0,2 naar $ 0,24.

Als je geïnteresseerd bent in investeren in het enorme potentieel van de cryptocurrency-sector, is het erg handig om meer te weten over het XRP-token ende kansen die het biedt.

Omdat het de op twee na grootste cryptocurrency is met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 10,8 miljard, is het belangrijk om naar XRP te kijken met betrekking tot zijn ontwikkeling en marktaandeel, evenals zijn verleden, heden en toekomst.

Oorsprong Ripple

XRP's moederbedrijf Ripple is een onconventionele aanbieder van digitale betalingen en bestond al lang voor de ontwikkeling van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het bedrijf startte zijn activiteiten in het begin van de jaren 2000. Het vroege bedrijfsmodel omvatte een vorm van ruilhandel waarbij entiteiten over de hele wereld een Joods hawala-achtig systeem konden gebruiken om waarde over te dragen over de hele wereld zonder tussentijdse geldoverdracht.

Als iemand bijvoorbeeld 100 ton tarwe in Rotterdam op zijn naam zou hebben staan, zou hij die in theorie via de Ripple-dienst naar Rome kunnen overbrengen door mensen te vinden die bereid zijn om het te kopen en op welke manier dan ook te betalen. Een boot kan bijvoorbeeld via het Ripple-netwerk worden geruild tegen de tarwe zonder toevlucht te nemen tot tussenpersonen in contanten. Ripple maakte dus onconventionele betalingen zoals deze mogelijk en deed dit digitaal.

Deze heropleving van het oude ruilsysteem wordt vaak gezien als een levensvatbaar alternatief in de wereld, vooral waar twee grote landen en hun regeringen betrokken zijn en niet willen verzanden in talloze valutatransfers en liever gewoon rechtstreeks deals sluiten. Sommige anti-fiat-voorstanders zijn van mening dat een concurrerend ruilsysteem de fiat-valuta's (USD, GBP, EUR en anderen) gewoon failliet kan laten gaan.

XRP

XRP was een van de eerdere cryptocurrency-projecten en werd in 2014 opnieuw gestart door het bedrijf Ripple. Het bedrijf bepaalde een maximale harde limiet van 100 miljard XRP-tokens en verdeelde deze onder studenten, enthousiastelingen en investeerders in een massa campagne die succesvol bleek te zijn.

Alle XRP-tokens worden voorgemijnd en als gevolg hiervan is er in theorie geen toename van de in circulatie zijnde tokens wat de waarde in de loop van de tijd doet toenemen. Het Ripple cryptocurrency blockchain-project is een meer gecentraliseerde versie van het consensussysteem van Bitcoin om betalingen te helpen verwerken.

Hoewel XRP is ontwikkeld door Ripple, had het eerdere betalingssysteem er bijna geen invloed op. XRP werd niet gebruikt voor ruilhandel, maar was bedoeld om soepele banktransacties over de hele wereld mogelijk te maken tussen verschillende entiteiten, waaronder banken, financiële instellingen, betalingsbedrijven, enz. XRP zelf werd dus altijd beschouwd als een tussenpersoon voor valuta en niet als een op zichzelf staand cryptoproject. Dit is de reden waarom XRP enige afweer ondervindt van cryptocurrency puristen die geloven dat het tegen de geest van decentralisatie is, wat de sector in de eerste plaats een boost gaf. XRP blijft echter een belangrijke speler op de cryptovalutamarkt en dat is terug te zien in z’n marktkapitalisatie.

Eerdere marktprestaties

Net als andere cryptocurrency-projecten, begon XRP in het begin traag en kwam het eind 2017 op stoom, vooral vanwege de algehele toename van populariteit van cryptocurrency in die tijd. Dit was het moment waarop Ripple de derde plaats op de ranglijst van crypto-marktkapitalisaties verstevigde en waar het sindsdien grotendeels is gebleven.

Ripple begon op $ 0,01 in april 2017 en bereikte in december 2017 bijna $ 3,84 in slechts 8 maanden tijd, wat neerkomt op een toename van 384 X of 38400%. Hoewel XRP snel nieuwe hoogten bereikte, daalde het ook in de maanden daarna snel tot onder de $ 0,2. XRP heeft dit echter niet alleen ervaren, aangezien veel cryptocurrencies in deze periode zware bearish bewegingen hebben meegemaakt, waarbij de eersteklas Bitcoin ook een groot deel van zijn waarde verloor.

Huidige bullish trend

Het XRP token van Ripple doet het momenteel erg goed en vertoonde de afgelopen week een enorme groei. De cryptocurrency steeg in slechts enkele dagen met bijna 20% van $ 0,2 naar $ 0,24 en er is een groot potentieel voor de toekomst. Als het zijn hoogste punt ooit weer bereikt, zou dit een stijging betekenen van meer dan 16 keer ten opzichte van de huidige waarde, ofwel 1600% en het zou uiteraard ook nog verder kunnen stijgen. Dus investeerders die in de crypto-sector willen stappen kunnen de munt zeker overwegen.

 

Geïnteresseerd geraakt en wil je Ripple kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Je betaald nu tijdelijk geen transactiekosten over de eerste 1000 euro handelsvolume bij aanmelding via deze site.