Vrouwe Justitia 

Rechter Sarah Netburn heeft Ripple Labs opgedragen ontbrekende berichten door te geven aan de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Het bevel kwam ondanks het feit dat Ripple ertegen was omdat het $ 1.000.000 zou kosten. Volgens Netburn zijn de meer dan een miljoen Slack-berichten de sleutel tot de zoektocht van de SEC om te achterhalen dat het op cryptovaluta gebaseerde bedrijf te maken had met effecten.

In december vorig jaar daagde de SEC Ripple Labs en topfunctionarissen van Ripple, Brad Garlinghouse en Christian Larsen, voor de rechter wegens de verkoop van XRP. Volgens de SEC is XRP een effect en werd het verkocht zonder de effectenwetten te volgen.

De SEC redeneerde dat de berichten van Ripple-medewerkers relevant waren voor de zaak. Naast de communicatie van werknemers op Slack, wil de effectentoezichthouder ook e-mailcommunicatie in handen krijgen.

In augustus vertelde de effectenwaakhond de rechter dat berichten die eerder door Ripple waren geproduceerd onvolledig leken.

Destijds zei Ripple eerst dat het alles had geleverd, maar gaf later toe dat het niet alle berichten kon leveren vanwege een verwerkingsprobleem. Interessant is dat deze “glitch” meer dan een miljoen berichten wegliet.

Had Ripple voorkennis over de wettelijke status van XRP?

De rechter zei dat het gedrag van Ripple om de communicatie achter te houden in grote mate "schadelijk" was, aangezien de eerder vrijgegeven berichten aangaven dat de ontbrekende communicatie van cruciaal belang was.

Met name de weggelaten communicatie omvatte Ripple's intentie om "speculatieve handel in XRP" te stimuleren en hoe aankondigingen van het miljardenbedrijf de prijs van XRP zouden beïnvloeden. De SEC is ook van mening dat de berichten betrekking hebben op de regelgevende status van XRP.

Om te protesteren tegen het verstrekken van de berichten, voerde Ripple aan dat het proces om ze boven water te krijgen duur zou zijn. Helaas redeneerde rechter Netburn dat hun belang groter was dan de kosten.

De rechter voegde eraan toe dat "elke last voor Ripple niet opweegt tegen [...] de relatieve middelen van de partijen."

Het bevel dat Ripple dwingt om meer berichten te produceren, komt op de hielen van een motie van Ripple die wil weten of de werknemers van de SEC virtuele valuta's hebben en haar beleid rond cryptocurrency-handel.

De SEC onthult zijn intern handelsbeleid, Ripple zegt dat het meer nodig heeft

In zijn motie beweert Ripple dat de effectenwaakhond er niet in is geslaagd een subset van informatie vrij te geven die cruciaal is om te begrijpen hoe de SEC omgaat met virtuele valutahandel.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf dat op virtuele valuta is gericht, wil dat de toezichthouder op de effectenmarkt, vertelt of zijn werknemers XRP bezitten. Dit is niet de eerste keer dat Ripple het interne handelsbeleid van de toezichthouder probeert te krijgen.

Twee maanden geleden, in juni, oordeelde rechter Netburn in het voordeel van Ripple en beval de SEC om Ripple te voorzien van de richtlijnen. Terwijl de toezichthouder ze produceerde, merkte Ripple echter op dat er meer nodig was.

De toezichthouder onthulde zijn leidende regels voor de interactie van zijn werknemers met cryptohandel. Uit de informatie bleek dat de SEC haar werknemers tot begin 2018 niet had verboden te investeren in virtuele activa.

Ripple heeft de richtlijnen geëxtrapoleerd om te betekenen dat de SEC virtuele activa nog niet "als effecten" beschouwde.

Als zodanig merkte Ripple op dat de SEC tussen 2013 en januari 2018 haar werknemers toestond "XRP te kopen, verkopen en vast te houden zonder enige beperking door de SEC. [...] de SEC zelf niet had geconcludeerd dat verkopen en aanbiedingen van XRP, transacties in effecten waren.”

SEC maakte het moeilijk om vast te stellen of Ripple een effect is of niet.

Het tijdsbestek gaf ook aan dat de SEC XRP geen eerlijke kennisgeving heeft gegeven voordat XRP als een effect werd gelabeld. Volgens Ripple gaf de verstrekte informatie over het interne handelsbeleid van de SEC aan dat de toezichthouder na 2018 veel aan interpretatie overliet en het moeilijk was om te weten wat wel of geen effect was.

Ripple merkte ook op dat de beslissing van de SEC over de vraag of een digitaal activum al dan niet een effect was, gebaseerd was op een preclearance-beoordeling op basis van een analyse van geval tot geval.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf voerde aan dat dit het moeilijk maakte om te weten "of de SEC transacties in XRP daadwerkelijk heeft verboden of toegestaan." Ripple bleef constateren dat de toezichthouder "heeft geweigerd [...] de preclearance-documenten te verstrekken."

Onlangs won Ripple op andere fronten van de SEC. In een recente teleconferentie koos rechter Netburn de kant van Ripple en merkte op dat Brad Garlinghouse niet wist dat XRP als een effect werd gezien, totdat de SEC het in 2020 voor de rechter daagde.

De advocaat van Ripple merkte ook op dat de SEC buitensporig vertrouwt op de opzettelijke procesprocedures om controle van zijn interne documenten te blokkeren. Na een verhitte discussie stemde rechter Netburn ermee in om een ​​persoonlijke audit van de dossiers op de camera te doen voordat ze een uitspraak deed.

 

 

afbeelding: thexrpdaily.com 

Ripple heeft de eerste live on-demand liquiditeitsservice (ODL) in Japan gelanceerd die zowel de Filippijnen als Japan ten goede zal komen. Deze ontwikkeling is gericht op het krijgen van een deel van de twee miljard dollar die tussen deze twee landen wordt overgemaakt.

Volgens een blogpost zal de overmaking betrekking hebben op SBI via zijn Remit-service, Philippines' Coins.ph, een mobiele betalingsservice, en SBI VC Trade, een crypto-exchange. SBI Remit is een in Japan gevestigde aanbieder van grensoverschrijdende geldovermakingen.

Ripple streeft er echter naar om de geldovermakingen tussen de twee landen te verstoren door het gemakkelijk en goedkoop te maken om geld van Japan naar de Filippijnen en vice versa te sturen.

Met name geldovermakingen naar de Filippijnen zijn de op twee na grootste die afkomstig zijn uit Japan. Helaas brengt het verzenden van geld vanuit Japan wereldwijd enkele van de hoogste kosten met zich mee.

Daarom gelooft Ripple dat het samenkomen van de drie entiteiten "snellere, meer betaalbare betalingsopties voor klanten" zal bieden.

Blockchain kan helpen om "gevangen kapitaal" te ontgrendelen

De vertegenwoordiger van SBI Remit's directeur, Nobuo Ando, ​​zei dat er "een enorm potentieel" is in het benutten van de kracht van blockchain-technologie. Ando voegde eraan toe dat een deel van het potentieel "het ontsluiten van vastzittend kapitaal" is.

De directeur van SBI Remit merkte ook op dat de on-demand liquiditeitsdienst in Japan slechts het begin is van een "voortdurende druk" om financiële innovatie te verkennen en "realtime betalingen" buiten de Filippijnen te bieden.

Ripple merkte op dat de lancering van de eerste ODL-service in Japan deel uitmaakt van zijn groei binnen de hele APAC-regio (Azië-Pacific). Met name de transacties van Ripple binnen deze regio zijn met 130 procent op jaarbasis gestegen.

Met name de overmakingsservice tussen Japan en de Filippijnen zal gebruikmaken van RippleNet, een product van Ripple dat gebruik maakt van XRP om krachtige wereldwijde betalingen mogelijk te maken.

Het nieuws komt op een moment dat Ripple meer bedrijven in dienst neemt bij zijn RippleNet-product en zijn positie in de regio versterkt door middel van kwaliteitsmedewerkers.

In maart van dit jaar huurde Ripple bijvoorbeeld Brooks Entwistle, een voormalig werknemer van Uber en Goldman Sachs, in om hun activiteiten in Zuidoost-Azië te verstevigen. Entwistle heeft zijn hoofdkantoor in Singapore als de algemeen directeur van Ripple's activiteiten in de regio.

Voordat hij bij het bedrijf kwam, werkte hij 30 jaar bij vooraanstaande internationale bedrijven. Een van zijn recente was Uber, waar hij de international chief business officer was. Voordat hij bij Uber kwam, was hij voorzitter van Goldman Sachs in Zuidoost-Azië.

Regio Zuidoost-Azië moet Blockchain en digitale activa gebruiken

Entwistle is belast met het stimuleren van de acceptatie van blockchain en virtuele activa in de regio Zuidoost-Azië.

Volgens de algemeen directeur van RippleNet, Asheesh Birla, "is het betalingsecosysteem van Zuidoost-Azië extreem dynamisch en bevat het vrij complexe, landspecifieke schema's die veel diepgaande kennis vereisen."

Terwijl hij commentaar gaf op zijn nieuwe functie, zei Entwistle dat toetreding tot het bedrijf "een voor de hand liggende keuze was", omdat technologie en financiën samenkomen. Ook voegde hij eraan toe dat de regio Zuidoost-Azië op het punt staat de innovatie van betalingen te versnellen.

Afgezien van kwaliteitspersoneel, breidt Ripple zijn bereik in de regio uit door middel van partnerschappen en overnames.

Zo verwierf het in maart van dit jaar een belang van 40 procent in Tranglo, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van geldovermakingen in Azië. In een aankondiging zei Ripple dat het partnerschap zou helpen de acceptatie van RippleNet in het gebied uit te breiden via de ODL-service.

De toenmalige CEO van Tranglo, Jacky Lee, merkte op dat het bedrijf er altijd naar heeft gestreefd internationale transacties veiliger, goedkoper en sneller te maken.

In april werkte Novatti Group, een bedrijf op het gebied van financiële technologie en virtueel bankieren, samen met RippleNet's ODL-service om de overmakingen naar Zuidoost-Azië vanuit Australië te verbeteren. In eerste instantie richtte Novatti zich op de Filippijnen.

Filippino's stuurden in 2020 meer dan $ 33 miljard naar huis, SEC nog steeds op Ripple's nek

Vorig jaar stuurden Filippino's die in het buitenland werken iets meer dan 33 miljard USD naar huis, ondanks de corona-pandemie.

In mei trad BankDhofar, de op een na grootste bank van Oman, toe tot RippleNet om transacties tussen Oman en India te vergemakkelijken. Om het proces te vergemakkelijken, is de Omaanse bank aangesloten bij Induslnd Bank, een particuliere Indiase bank.

Navin Gupta, directeur van Ripple's Zuid-Azië en MENA, gaf commentaar op de samenwerking en zei dat "mensen meer dan ooit geld moeten sturen naar geliefden in het buitenland".

Ripple's pittige uitbreiding naar de Aziatische regio komt op een moment dat zijn activiteiten in de Verenigde Staten een moeilijke fase doormaken nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, Ripple in december 2020 heeft aangeklaagd. De SEC beweert dat XRP een effect is. Als zodanig heeft het bedrijf de Amerikaanse effectenregelgeving niet gevolgd voordat het zeven jaar geleden met de verkoop begon.

Hong Kong 

Crypto-exchanges met activiteiten in Hong Kong moeten licenties aanvragen bij financiële toezichthouders in de stad. De beurzen zullen ook worden beperkt tot het aanbieden van diensten aan professionele beleggers.

Het reguleren van de cryptomarkt is voor veel regeringen wereldwijd een uitdaging geweest. Er zijn echter enkele regels ingevoerd om de belangrijkste problemen op deze markten aan te pakken: witwassen van geld en consumentenbescherming.

Afgelopen week in het bijzonder, is er alarm geslagen over het gebrek aan regelgeving m.b.t. de handel in cryptocurrency, nadat een enorme marktcrash ertoe leidde dat Bitcoin, maar ook de Ripple koers ongeveer de helft van hun waarde verloren. Temidden van de onrust beperkte China Bitcoin-betalingen in het land, na de economische turbulentie veroorzaakt door de crypto-onrust.

De cryptovoorschriften van Hong Kong

Hong Kong is de thuisbasis van veel crypto-exchanges die op een opt-in-manier werken waardoor ze licenties kunnen aanvragen onder de Securities and Futures Commission van de stad. De FSTB van Hongkong heeft de markt geëvalueerd, op zoek naar veranderingen die aan de markt kunnen worden toegevoegd.

Het bureau verklaarde dat een van de voorstellen zou zijn om de aanvraag van licenties te verplichten als de exchanges in Hong Kong willen opereren. Het andere voorstel zou zijn om de handel in virtuele activa te beperken tot professionele beleggers.

Beperkt tot professionele beleggers

De cryptogemeenschap in Hong Kong heeft niet positief gereageerd op de voorstellen dat exchanges alleen nodig zouden zijn om diensten aan professionele beleggers aan te bieden. Verschillende cryptobedrijven hebben verklaard dat ze op deze manier beurzen uit de stad zouden drijven en zelfs dat sommige particulieren zich zouden wenden tot illegale handelsroutes. Dit zou een grote impact hebben op de cryptomarkt.

Volgens de voorgestelde wet moet een professionele belegger een portefeuille hebben van ongeveer HK $ 8 miljoen, wat overeenkomt met $ 1,03 miljoen.

De Aziatische cryptomarkt heeft verschillende regels voor cryptohandel en -exchanges. In Singapore zijn crypto-exchanges verplicht om licenties aan te vragen om te opereren. Beurzen daar kunnen hun diensten echter wel uitbreiden tot particuliere beleggers.

China heeft nog strengere regels opgesteld met betrekking tot cryptocurrencies. Banken en betalingsfirma's in het land zouden geen crypto-gerelateerde betalingen meer mogen aanbieden. De aankondiging door China veroorzaakte een enorme verandering in de cryptokoersen, waarbij een paar uur later, de markt bijna $ 1 biljoen aan waarde verloor.

De voorstellen die door de FTSB van Hongkong zijn ingediend, moeten nog in wetgeving worden omgezet, en daarom opereren de exchanges nog steeds normaal. De overheid is echter van plan de voorstellen uit te voeren nadat ze zijn goedgekeurd in de sessie van 2021-22 van de wetgevende vergadering van de stad.

US SEC 

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten wil een motie winnen die Ripple verhindert om de voormalige directeur van de SEC, William Hinman, te dagvaarden.

De ontwikkeling maakt deel uit van een lopende rechtszaak tussen de SEC en Ripple, waarbij de regelgevende instantie beweert dat XRP geen handelsartikel is, maar een security. De SEC beweert dat XRP-houders sociale media gebruiken om valse informatie over haar werknemers te verspreiden.

In een recente motie gericht aan Sarah Netburn, rechter in het zuidelijke district van New York, verzocht de effectenwaakhond om een ​​vergadering met als belangrijkste agenda het verwijderen van de motie van Ripple die gericht was op Hinman.

Volgens de SEC zal het, indien verleend, een trend openen waarbij "een reeks verzoeken" zou worden ingediend waarin regeringsfunctionarissen op de hoogste plaatsen worden verzocht om voor de rechtbank te getuigen. Het merkte ook op dat een dergelijke stap waarschijnlijk de activiteiten van de Amerikaanse regering zal verstoren.

Waarom Hinman buiten de rechtbank moet blijven

In haar argument zei de SEC dat "het toestaan ​​van het op crypto gerichte bedrijf om de ex-SEC-directeur te dagvaarden, waarschijnlijk zal resulteren in extra "dagvaardingen" van andere personen die mogelijk tegen de effectenwetten zijn ingegaan toen Hinman in functie was.

De SEC bleef erop wijzen dat een dergelijke uitkomst een last zou zijn voor de voormalige SEC-directeur. Het zou er ook voor zorgen dat "gekwalificeerde individuen" twijfels hebben over "hoge functies" vanwege de angst om lang nadat ze hun ambt hebben verlaten te worden gedagvaard.

Met name één ding in het argument van SEC valt op; XRP-tokenhouders. Volgens de regelgevende instantie verspreiden XRP-houders, ook wel bekend als XRP Army, kwaadaardige opmerkingen over huidige en voormalige SEC-leden.

SEC voerde verder aan dat het verlenen van een dagvaarding aan Ripple en het onbeschaamde gedrag van XRP-houders "individuen ervan zou kunnen weerhouden om posities in de openbare dienst aan te nemen".

Het XRP-leger brengt een groot deel van zijn tijd online door om de ontwikkelingen te bespreken. Het leger stelt bijvoorbeeld dat de in de VS gevestigde regelgevende instantie meer bezig is met het voeden van de Chinese economie.

De voorstanders van XRP hebben opgeroepen om Hinman en Jay Clayton te onderzoeken. Op sociale media was te zien hoe het XRP-leger sommige SEC-leden met hagedissen vergeleek. Op Twitter zei @HitesGabriel: "Het is de taak van de SEC om investeerders te beschermen, toch? ...om geen belastinggeld te besteden aan het beschermen van voormalige werkgevers.”

Een andere Twitter-gebruiker schreef: "Ripple wil voormalig directeur Hinman dagvaarden en, verrassing, de SEC wil niet dat dat gebeurt!”

De bedoelingen van Ripple zijn eenvoudig

Volgens Ripple Labs moeten ze Hinman gerechtelijk onderzoeken zodat hij kan getuigen over de "interne opvattingen van de regelgevende instantie met betrekking tot bepaalde juridische kwesties", inclusief hoe de SEC tot beslissingen komt die bedoeld zijn om de beleidsvorming te beïnvloeden.

Een andere belangrijke reden waarom ze Hinman nodig hebben om te getuigen, is zijn openbare toespraak in 2018 waarin de twee toonaangevende cryptocurrencies werden genoemd; Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hoewel hij Ripple (XRP) niet noemde tijdens de openbare toespraak, merkte hij op dat de verkopen van virtuele activa zoals Ether (ETH) destijds niet als "effectentransacties" werden beschouwd.

Maar het XRP-leger heeft meer aan het verzoek van de SEC om de motie van Ripple om Hinman af te zetten te vernietigen. Volgens hen stelt de SEC dat de opmerkingen van de voormalige directeur in 2018 zijn persoonlijke opvattingen waren.

Volgens XRP-tokenhouders gaf Hinman echter commentaar op de kwestie in zijn hoedanigheid als de directeur van de SEC, aangezien hij het woord "wij" gebruikte in plaats van "ik". Ook beweert het leger dat de voormalige directeur niet heeft verklaard dat dit zijn persoonlijke opvattingen waren.

Afgezien van beweringen dat het zich op de SEC en haar leden heeft gericht, heeft het leger een online campagne gestart om cryptocurrency-handelsplatforms aan te moedigen XRP terug te brengen om de status te activeren, ondanks de voortdurende strijd tussen de SEC en Ripple Labs.

Waarom werd Ripple voor de rechter gedaagd?

Sommige crypto-handelsplatforms schrapten de handel in het XRP-token als gevolg van de rechtszaak. Dit jaar zei de CEO van Ripple dat ze de werkrelatie met MoneyGram, een internationale geldtransferservice, zouden beëindigen.

De SEC daagde Ripple Labs voor de rechter en beweerde dat Brad Garlinghouse en Chris Larsen, respectievelijk de CEO en mede-oprichter van Ripple, een effectenaanbieding hadden gedaan zonder goedkeuring van de SEC. Volgens Ripple Labs is XRP geen “effect” zoals bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf en kan XRP worden vergeleken met ETH of Bitcoin, die in de ogen van de SEC handelswaar zijn.

Gary GenslerGary Gensler 

Een XRP-voorstander heeft een petitie ingediend om de vervolgingen tegen Ripple Labs en het XRP-token te stoppen. De petitie eist dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton.

Thomas Hodge, een voorstander van Ripple's XRP, lanceerde een online petitie op change.org waarin de toekomstige voorzitter van de SEC werd gevraagd de aanvallen op XRP te stoppen. De online petitie genaamd ‘Stop the War On XRP’ werd gelanceerd op Crypto & Policy, een initiatief opgericht door Thomas Hodge. Deze petitie is gericht aan de nieuwe voorzitter van de SEC, Gary Gensler, en vraagt ​​hem om de rechtszaak tegen Ripple te onderzoeken die door zijn voorganger, Jay Clayton, is aangespannen.

De petitie vraagt ​​Grensler om een ​​grondig onderzoek in te stellen naar de aantijgingen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden door de SEC. Volgens de petitie heeft de rechtszaak veel schade berokkend aan beleggers die het XRP-token bezitten.

SEC's rechtszaak tegen Ripple Labs

In december vorig jaar heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden. De SEC beweerde dat het bedrijf meer dan $ 1,3 miljard had opgehaald via XRP-tokens in een niet-geregistreerde digitale activa en effectenverkoop. In de aanklacht werd beweerd dat de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse en de mede-oprichter, Christian Larsen, XRP-tokens hadden gebruikt om fondsen te werven die bedoeld waren om het bedrijf te financieren.

De petitie tegen de SEC vraagt ​​Gensler om een ​​openbare aankondiging te doen dat hij om de tafel zal gaan met de leidinggevenden achter het XRP-token en andere cryptocurrencies om de juiste strategie voor het verdedigen van de belangenvan investeerders vast te stellen. Bovendien verzoekt het de SEC om de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen en te voorkomen dat de SEC ongegronde regels tegen cryptocurrencies opstelt. Volgens de petitie zou de SEC moeten samenwerken met het publiek en het Amerikaanse congres om definitieve regels te creëren met betrekking tot cryptocurrencies.

Persoonlijke belangen?

Deze petitie roept ook op tot onderzoek naar de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de voormalige voorzitter van de SEC, Jay Clayton. Er wordt beweerd dat Jay Clayton en William Hinman, de directeur Corporate Finance bij SEC, een persoonlijk belang hadden in Bitcoin, Ether en andere vormen van financiële technologieën uit China. De petitie beweert dat de SEC door het indienen van de rechtszaak individuele belangen behartigde en geen particuliere beleggers beschermde. Daartoe roept de petitie Gensler op om gesprekken te voeren met XRP-investeerders en hun perspectief te begrijpen.

Ripple Labs heeft onlangs een ontdekkingszaak tegen de SEC gewonnen. De rechtbank beval de toezichthouder om interne bestanden te produceren waarin elke relatie tussen XRP, Bitcoin en Ether wordt besproken. Hoewel XRP door de SEC is geclassificeerd als een effect, worden Bitcoin en Ether niet als zodanig geclassificeerd.