Ripple bevecht het 200-daagse MA met gemengde signalen

  

Ripple (XRP) vertoont gemengde technische signalen die de duurzaamheid van de huidige bullish run in gevaar brengen. Op de korte termijn vertoont de Ripple koers een stijgende relatieve sterkte in vergelijking met de algehele prestaties van de altcoin-markt. Op de lange termijn geven technische indicatoren echter aan dat de huidige opleving een simpele berenmarktrally is die langzaam aan momentum verliest.

Hoe Ripple naar verwachting de komende weken zal handelen en op de lange termijn gaan we door middel van deze analyse opsplitsen

Ripple-kortetermijnanalyse

 

Sinds half september heeft de XRP koers een opvallende rally doorgemaakt, waardoor de cryptocurrency met ongeveer 73% is gestegen. Tegelijkertijd brak XRP naar nieuwe hoogtepunten, de algehele altcoin-markt bleef achter, of beter gezegd, we kunnen zeggen dat Ripple een stijgende relatieve sterkte liet zien.

Deze divergentie in prestaties kan worden waargenomen als we de XRP-prijsactie vergelijken met de Altcoin-index, welke waarde de prestaties van de algehele altcoin-markt weerspiegelt.

Toen de XRP koers een nieuwe high maakte die boven de high van juli uitbrak, drukte de Altcoin-index een lagere high af die onder de high van augustus uitkwam. Deze divergentie is een sterke technische reden om voorzichtig te blijven.

Als het niet boven het belangrijkste 200-daags voortschrijdend gemiddelde komt, komt de bounce in gevaar. De Ripple koers vecht de afgelopen 12 dagen tegen het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. De bulls hielden slechts een kortstondige rally boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, voordat ze sterke weerstand vonden bij het dieptepunt van januari 2022 rond het $0,55-niveau.

De Relative Strength Index (RSI) van XRP daily kijkt ook naar een belangrijke trendlijn, die, indien gebroken, de zwakte van de bounce van half september zal bevestigen. Over het algemeen wijzen de technische indicatoren erop dat de XRP koers in consolidatie terugkeert naarmate het bullish momentum vervaagt.

Ripple langetermijnanalyse

 

De markt voor cryptocurrency is cyclisch van aard en Ripple vormt hierop geen uitzondering. Op basis van de maandelijkse prijsactie draait XRP op een 41-maanden cyclus van laag naar laag:

  1. De eerste grote cyclus loopt van augustus 2013 tot en met januari 2017.
  2. De tweede cyclus van 41 maanden loopt van het laagste punt van januari 2017 tot het laagste punt van juni 2020.
  3. Momenteel lopen we tegen de derde cyclus van 41 maanden aan die begon op het laagste punt van juni 2020 en op het punt staat om in november 2023 voltooid te zijn.

Omdat de prijs beweegt in schommelgolven, eb en vloed, hebben we de "Sinuslijn" toegevoegd om de op- en neergaande XRP-prijsbewegingen binnen de cyclus van 41 maanden beter te visualiseren. We kunnen een duidelijk patroon waarnemen: hoe de Ripple koers daalde tijdens de eerste cyclus van 41 maanden na het neerwaartse traject van de sinuslijn.

In de volgende cyclusfase steeg de koers volgens het opwaartse traject van de sinuslijn. Tijdens het huidige cyclusbereik zien we de koers al opnieuw het neerwaartse traject van de sinuslijn volgen.

Als de marktcyclus zich herhaalt, heeft Ripple nog 13 maanden te gaan voordat het de laatste bodem van de neerwaarts aflopende sinusgolf bereikt. Het ondersteuningsniveau voor meerdere jaren is te vinden op het niveau van $ 0,127, dat opnieuw kan worden getest voordat de volgende bullish-cyclus zich voordoet.

Conclusie

Samengevat, met cryptocurrencies die de prestaties van aandelen volgen, kunnen we een hobbelig pad verwachten. Historisch gezien heeft oktober een sterk seizoenseffect in verband met beurscrashes. Als de seizoensgebonden tendens zich zal ontvouwen, kunnen we verwachten dat Ripple hetzelfde pad zal volgen als de aandelenmarkt.