ripplekoersOp de vraag wat Ripple is, zullen de meeste mensen antwoorden dat het de zoveelste cryptovaluta is. Daarmee wordt Ripple echter tekort gedaan. Ripple is veel meer dan alleen een cryptovaluta als Bitcoin.

Ripple is in eerste instantie geen valuta. Het is een back-end infrastructuur en geen kant en klaar consumenten product. Ripple is een open end platform voor wereldwijde uitwisseling van alles van waarde. Iedereen heeft toegang en iedereen heeft dezelfde rechten op deze "global exchange".

Ripple is een real-time betalingsprotocol voor alles van waarde. Het is een gedeelde publieke database met een ingebouwde valuta exchange. Ripple is een "padvinder algoritme" dat de beste manier vindt voor een euro om een dollar te worden, of de omwisseling van Japanse Yen naar Bitcoin, etc. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Het bekijkt alle orders in het wereldwijde orderboek. Iedereen kan een bied en/of vraagprijs zetten voor alles van waarde. Het Ripple protocol leidt de transactie naar de beste prijs in de markt op dat moment.  

Een groot verschil tussen Ripple en Bitcoin is dat Ripple is ontwikkeld en wordt uitgegeven door het fin-tech bedrijf Ripple labs. Bitcoin is volledig decentraal terwijl Ripple centraal wordt gereguleerd door Ripple Labs. Waar Bitcoin door de meeste grootbanken wordt gezien als een bedreiging voor hun rol en hegemonie op de financiële markten, wordt Ripple juist door hen omarmd. Er zijn al verschillende grootbanken die investeren in en werken met Ripple. Banken kunnen belangrijke kostenverlagingen realiseren in het internationale betalingsverkeer m.b.v. Ripple, terwijl ze toch hun rol daarin behouden.

XRP

Ripple heeft ook een ingebouwde valuta: XRP. De transactiekosten voor de Ripple valuta transacties (~0,00001 XRP) worden afgerekend in XRP. Niemand ontvangt deze transactiekosten. Het wordt direct weer vernietigd. Het is alleen bedoeld om cyber attacks d.m.v. flooding (tegelijkertijd opgeven van enorm veel orders) tegen te gaan.

XRP transacties gaan snel. Sneller dan die met Bitcoin. Een gemiddelde XRP transactie wordt binnen 4 seconden afgewikkeld.

Ripple/XRP heeft dus een brugfunctie tussen alle valuta, bezittingen en dingen van waarde. Als een valuta liquide is t.o.v. Ripple dan is het ook liquide t.o.v. alle andere valuta.

Het ontwerp van Ripple voorziet in een maximum aantal XRP van 100 miljard. Meer zullen het er nooit worden. Dit maakt Ripple interessant voor beleggers. Immers zal een toenemende vraag naar XRP, bij een gelijkblijvende hoeveelheid XRP in omloop, resulteren in een stijgende XRP koers.

 

Ledger Wallet protects your bitcoins

ripple koers

 

XRP koers

Op deze website vindt u alles over de Ripple (XRP) koers. Ripple is een relatief nieuwe munt en inmiddels één van vele. Toch mag Ripple zich verheugen in een sterk toenemende populariteit. De Ripplekoers is vooral in 2017 zeer sterk gestegen. Het is moeilijk voorspelbaar waar de koers van Ripple op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Ripple en van cryptovaluta in het algemeen.

 Ripple kopen / verkopen

Ripple kopen kan op verschillende manieren. Via gespecialiseerde online-dealers kunnen de cryptomunten direct worden aangekocht. U kunt daar bijvoorbeeld betalen met iDeal of met bitcoins.

Een andere, slimme manier om te profiteren van de stijgende (maar ook de dalende) Ripplekoers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een ruim aanbod aan cryptovaluta is Plus500*. Bij Plus500 handelt u met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct. Dit betekend dat iedere stijging of daling van de Ripple koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening. Lees meer over Plus500 in deze Plus500 review.

Ripple, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kan eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Ripple en andere cryptomunten.

Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

Een ander voorbeeld van een goede betrouwbare cryptovaluta-dealer is het Nederlandse bedrijf Litebit. Bij Litebit kunt u niet alleen terecht voor Ripple's, maar ook voor een enorme verzameling andere cryptovaluta waar u het bestaan waarschijnlijk niet eens van wist.  

*Risicowaarschuwing: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909).

Ripple koers erg volatiel

De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de ripple koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Ripple kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Ripple koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Ripple rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat u kunt missen.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Andere cryptovaluta koersen 

Bitcoin koers   Bitcoin Cash koers    Ethereum koers     Litecoin koers    Dash koers    Tron koers